Şanlıurfa’nın organik köyü: Üretmeye devam ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" kapsamında, Viranşehir’in Altınbaşak ve Üçgül Mahallelerinde "organik köy" projesiyle daha önce hayata geçirilen mahallede 23 çiftçi ile buğday, mercimek, mısır ve pamuk üretimi yapılıyor.

Şanlıurfa’nın organik köyü: Üretmeye devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü makamında Organik Tarımın Kontrolü ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında protokol imzalandı. Proje kapsamında Viranşehir ilçesinde üretim yapan çiftçiler, “Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" ile buğday mercimek, mısır ve pamuk ürünleri yetiştiriliyor.

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu İfadelere yer verildi:

“ŞANLIURFA’NIN ORGANİK KÖYÜ

İl Müdürümüz Mehmet AKSOY makamında Organik Tarımın Kontrolü ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında protokol imzalandı. 

Organik Tarımın Kontrolü ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında İlimiz Viranşehir ilçesine bağlı Altınbaşak ve Üçgül Mahalleleri sınırlarında Şanlıurfa’nın Organik Köyü Projesi yürütülmektedir.

Proje bölgesinde 23 üretici ile 6263da alan sertifikasyona kayıtlı olarak üretim yapılmaktadır.

Üretim bölgesinde tek yıllık tarla bitkileri üretilmekte ve ürün deseni olarak; buğday mercimek, mısır ve pamuk ürünleri üretilmektedir. 

Organik köyde üretilen ürünlerin ihracatının kolaylaştırılması için paydaş firma tarafından ürünlere EU (Euro) ve NOP( Birleşik Devletler) sertifikasyonu süreçleri de işletilmektedir.”

Şanlıurfa’nın organik köyü: Üretmeye devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.