En çok Mardinli, en az Gaziantepli var! Şanlıurfalıların sayısı ise şaşırttı

TÜİK verilerine göre, İstanbul'da yaşayan 15 milyonu aşkın kişinin önemli bir kısmı farklı illerden gelmiş durumda. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden İstanbul'a göç edenlerin sayısı oldukça yüksek. Peki, bu göçte hangi şehirler ön plana çıkıyor? TÜİK verilerine göre İstanbul'da yaşayan en çok Güneydoğulu'nun hangi ilden olduğu ortaya çıktı.

5

Türkiye'nin ekonomik ve kültürel merkezi İstanbul, her geçen gün farklı şehirlerden gelen nüfusuyla daha da kozmopolit bir hal alıyor. Verilere göre, İstanbul'da kilometrekareye düşen kişi sayısı 3 bin 13'e ulaştı. Bu yoğunluğa rağmen, şehir farklı bölgelerden gelen vatandaşlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

TÜİK verilerine göre, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden de İstanbul'a göç edenlerin sayısı oldukça yüksek. Peki, bu göçte hangi şehirler ön plana çıkıyor? 

TÜİK verilerine göre İstanbul'da yaşayan en çok Güneydoğulu'nun hangi ilden olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar…

EN ÇOK MARDİNLİ, EN AZ GAZİANTEPLİ

Verilere göre, İstanbul'da yaşayan en çok Güneydoğulu'nun başında Mardin geliyor. Mardinlilerin sayısı 259 bin 380'e ulaşırken, onları sırasıyla Diyarbakır 231 bin 860 ve Adıyaman 210 bin 570 takip ediyor. Şanlıurfa ise 151 bin 708 ile dördüncü sırada yer alırken, Gaziantep ise 92 bin 568 ile listede beşinci sırada bulunuyor.

Bu veriler, İstanbul'da yaşayan Güneydoğuluların önemli bir kısmının Mardin, Diyarbakır ve Adıyaman'dan geldiğini gösteriyor.