Şanlıurfa'da esnafa kapalı gün zorunluluğu: Uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası var!

Ticaret Bakanlığı kararıyla Şanlıurfa’da berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı. Şanlıurfa’da Berberler ve Kuaförler Odası’nın toplantısında erkek berber salonlarının pazar günü, kadın kuaförlerinin ise salı günü kapalı olması kararı çıktı. Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar konuya ilişkin uygulamada belirtilen günlerde kapalı olmayan işletmelere ağır yaptırımların olacağını vurgulayarak işletme sahiplerini uyardı.

Şanlıurfa'da esnafa kapalı gün zorunluluğu: Uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası var!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin çoğunluğunu oluşturan sektör paydaşları tarafından yapılan talepler üzerine düzenlediği uygulama 1 Temmuz 2024’te yürürlüğe girdi. 

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin çoğunluğunu oluşturan sektör paydaşları tarafından yapılan talepler üzerine, 18 Ağustos 2022 tarihinde ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını getirmişti. Devam eden süreçte yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu uygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası da odaya kayıtlı berberler ve kadın kuaförler ile toplantı yaptı. Toplantıya katılan her bir üyeye iş yerlerinin hangi gün kapalı olmasını istedikleri soruldu. Toplantıda kurulan sandıklardaki oylamaya göre erkek berberler için pazar günü, kadın kuaförler için ise salı günü kararı çıktı.

Bu tarihten itibaren, Şanlıurfa Valiliği tarafından tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak berberlerin pazar günleri kapalı olması, kadın kuaförlerinin ve güzellik salonlarının ise salı günleri kapalı olması kararlaştırıldı.

Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olması gereken işletmelerin denetimi Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak ve bu kurallara uymayanlar için idari yaptırımlar uygulanacak.

KAYALAR: 10 BİN TL İLE 200 BİN TL ARASINDA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Gazete İpekyol’a konuşan Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, işletmelerin belirtilen günlerde kapalı olmaları gerektiğini vurgulayarak, denetimlerin Ticaret Bakanlığı tarafından sıkı bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Kayalar, kapalı olması gereken günlerde faaliyet gösteren işletmelere uygulanacak yaptırımların 10 bin TL ile 200 bin TL arasında değişebileceğini ve tekrarı durumunda ruhsat iptaline kadar gidebileceğini belirtti.

ESNAFA UYARI

İşletme sahiplerini uyaran Kayalar, yeni düzenlemenin sağladığı avantajların yanı sıra, denetimlerin etkili bir şekilde yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Kayalar bu uygulamanın, hem işletmelerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamak hem de tüketici beklentilerini karşılamak amacıyla hayata geçirildiği bildirdi.

Şanlıurfa'da esnafa kapalı gün zorunluluğu: Uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası var!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.