Şanlıurfa’da yaşayan vatandaş böbreğini satışa çıkardı! CİMER'e bile yazdı

Şanlıurfa’da yaşayan yüzde 40 engelli M.T., maddi zorluklar içinde olduğu için böbreklerini satışa çıkarmak istediğini belirtti. M.T., Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) gönderdiği mesajda, bankaya ve esnafa yaklaşık 100 bin lira borcu olduğunu ve bu borçlarını ödeyebilmek için böbreklerini satacağını ifade etti.

5

Şanlıurfa’da yaşayan yüzde 40 engelli M.T. isimli vatandaş borçlarını ödemek için böbreğini satışa çıkardığını duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, 31 yaşındaki M.T., borçlarını ödeyebilmek için birçok farklı çözüm aradığını ancak başarılı olamadığını söyledi. “Borçlarımı ödeyemediğimden dolayı intihar etmeyi denedim ama cesaret edemedim” diyen M.T., bu umutsuzluk içinde CİMER’e yazdığı mesajda böbreğini satışa sunduğunu belirtti.

M.T., Şanlıurfa Valiliği ile defalarca görüşmeye çalıştığını, ancak Valiliğe alınmadığını iddia etti. “Beni Valiliğin çevirimiçi ‘Açık Kapı’ uygulamasına yönlendirdiler. Onlarla görüştüm fakat bana ‘Vali iş bulma konuları hakkında kimseyle görüşmüyor’ dendi” şeklinde konuşan M.T., yetkililerle iletişim kurma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Ayrıca, Şanlıurfa Valiliği’nin sosyal medya hesabında bir iş insanının Vali’yi ziyaretine dair yapılan paylaşıma da atıfta bulunan M.T., “Bizim gibi yoksul ve yoksullaştırılmış insanlarla görüşmeyi tercih etmiyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.