Kullananlara kötü haber! Şanlıurfa’da bir devir sona eriyor

Şanlıurfa'da kredi kartı kullanıcıları için bir dönem sona eriyor. Düşük faiz oranlarıyla cazip hale gelen nakit çekim işlemleri, artık geçmişte kaldı. Yeni faiz düzenlemeleriyle birlikte kredi kartından nakit çekimlerde gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Peki, bu durumun nedenleri neler ve tüketicileri ne gibi sonuçlar bekliyor? İşte detaylar...

Kullananlara kötü haber! Şanlıurfa’da bir devir sona eriyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da kredi kartı kullanıcıları için önemli bir dönem sona eriyor. Düşük faiz oranlarıyla cazip hale gelen nakit çekim işlemleri, yeni düzenlemelerle birlikte tarih oluyor. Sıkı para politikası ve yüksek enflasyon, 2024'ün ilk çeyreğinde kredi kartı nakit çekim işlemlerine yönelik talebi artırsa da, son gelişmeler bu trendi tersine çevirdi.

FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, ÇEKİM İŞLEMLERİ AZALDI

16 Mart itibarıyla kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesapları için faiz oranları yüzde 5'e, gecikme faizleri ise yüzde 5,3'e yükseltildi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, bu değişiklikler, kredi kartı nakit çekim işlemlerinde belirgin bir düşüşe yol açtı. 2024'ün ikinci çeyreğinde, kredi kartı nakit çekim işlemleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 50,11 oranında azaldı ve reel düşüş ise yüzde 54 olarak kaydedildi.

İLK ÇEYREKTEKİ HIZLI ARTIŞ YERİNİ DÜŞÜŞE BIRAKTI

2023'ün ilk çeyreğinde 182,9 milyar TL olan kredi kartı nakit çekim işlemleri, 2024'ün ilk çeyreğinde önemli bir artış gösterdi. Ocak ayında 116,15 milyar TL, Şubat ayında 121,25 milyar TL olan nakit çekim miktarı, Mart ayında faiz artırımının ardından 89,33 milyar TL'ye düştü. 2024'ün ilk çeyreğinde toplamda 326,74 milyar TL'ye ulaşan kredi kartı nakit çekimleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,65, son çeyreğe göre ise yüzde 21,6 artış gösterdi. Ancak tüketici enflasyonundan arındırıldığında, bu dönemde reel artış sadece yüzde 5,68 oldu.

İKİNCİ ÇEYREKTE DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Yılın ikinci çeyreğinde, kredi kartı nakit çekim işlemleri bir kez daha yavaşladı. Nisan ayında 52 milyar TL, Mayıs ayında 58,5 milyar TL, Haziran ayında ise 53,4 milyar TL nakit çekim gerçekleştirildi. İkinci çeyrekte toplamda 162,99 milyar TL'ye düşen kredi kartı nakit çekim işlemleri, bir önceki çeyreğe göre yüzde 50,11 oranında azaldı ve reel olarak da yüzde 54 geriledi.

Şanlıurfa'daki kredi kartı kullanıcıları için düşük faizli nakit çekim dönemi sona ererken, yeni düzenlemelerin etkileri hissedilmeye devam ediyor. 

Kullananlara kötü haber! Şanlıurfa’da bir devir sona eriyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.