İş arayanlara müjde: DSİ personel alımı yapacak! İlkokul mezunu olmak yetiyor

DSİ, Taşra Teşkilatı Müdürlüğü'ne en az ilkokul mezunu olması şartıyla, temizlik görevlisi alımı yapacağını açıkladı. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. İşte detaylar…

5

Devlet Su İşleri (DSİ), Taşra Teşkilatı Müdürlüğü'nde çalışmak üzere temizlik görevlisi alımı yapacağını açıkladı. Bu pozisyona başvurmak isteyen adayların en az ilkokul mezunu olmaları gerekiyor. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kabul edilecek. 

 

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLARI

Başvurular, İŞKUR'un resmî web sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar, e-Devlet Kapısı'na girerek "İş Arayan" bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapabilecekler. Ayrıca, İŞKUR’un hizmet noktalarına giderek veya Alo 170 hattını arayarak da başvuruda bulunmak mümkün. İlanın son başvuru tarihi tatil gününe denk gelirse, başvurular bir sonraki iş gününe kadar uzatılacak.

 

DSİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

DSİ tarafından belirlenen genel başvuru şartları şunlardır:

Türk Soylu Yabancılar ve Devlet Memurları Kanunu'na uygunluk.

18 yaşını doldurmuş olmak.

Belirtilen suçlardan mahkûm olmamak.

Sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik aylığı almamak.

Sürekli işçi kadrosunda çalışanların başvurusu kabul edilmeyecek.

Sağlık raporu ile çalışma engeli bulunmadığını kanıtlamak.

Temizlik görevlisi olarak işe alınacak adayların bulaşıcı hastalığı olmaması ve en fazla 35 yaşında olmaları gerekmektedir. Başarıyla geçilen sınav ve arşiv araştırmasının ardından adayların atamaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, işe alınacak işçiler dört aylık deneme süresine tabi tutulacak ve deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecek.

 

KURA ÇEKİMİ VE SONUÇLAR

Başvurular arasından seçilen adaylar, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Kura çekimi, 9 Ağustos 2024 tarihinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Asıl ve yedek aday listeleri, sınav tarihleri ve diğer duyurular DSİ’nin internet sitesinde yayımlanacak.

 

NASIL BAŞVURULUR?

İŞKUR üzerinden başvuru yapmak için, adayların İŞKUR’un online platformuna giriş yapmaları ve "İşyeri Türü" kısmından "Kamu" seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. İlan numarası ile başvuru yapılabilir.