DSİ'den Şanlıurfa'ya büyük yatırım: 400 yapı…

DSİ, Şanlıurfa'da modern sulama ve altyapı projeleriyle tarımsal verimliliği artırmayı hedefliyor. Harran Ovası'ndaki tahliye kanalları üzerinde yürütülen projede köprü, menfez ve bakım yolları yenileniyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 400 sanat yapısının imalatının sürdüğünü duyurdu.

DSİ'den Şanlıurfa'ya büyük yatırım: 400 yapı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak ve tarım arazilerinden maksimum verim elde etmek amacıyla Şanlıurfa ve çevresinde önemli altyapı projelerine imza atıyor. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla hareket eden DSİ, sağlıklı içme suyunu yerleşim yerlerine ulaştırmayı ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumayı hedefliyor.

Harran Ovası'ndaki tahliye kanalları üzerinde yürütülen projede, köprü, menfez ve kavşut gibi sanat yapılarının yenilenmesi, işletme ve bakım yollarının yapılması ile sulamadan dönen sulardan faydalanılması amaçlanıyor. Proje, "Şanlıurfa Harran Ovaları Sulaması ve Tahliye Kanalları Üzerinde Sanat Yapıları Yapılması" başlığı altında gerçekleştiriliyor ve inşaat çalışmalarına 29 Ocak 2024 tarihinde başlandı.

Proje kapsamında, Türkiye-Suriye sınırında yer alan Ana Tahliye Kanalının 200 metrelik kısmında rüsubat temizliği tamamlandı ve üç köprünün inşaatı bitirilerek trafiğe açıldı. Ayrıca, yeni köprülerin yapımına devam ediliyor ve bu köprüler taşkın riski göz önünde bulundurularak tek açıklıklı olarak inşa ediliyor.

 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projede yaklaşık 400 sanat yapısı imalatı yapılacağını belirterek, "Projemizi tamamlamak için adeta zamanla yarışıyoruz. Harran Ovası’ndaki suyun daha verimli kullanılmasını ve olası can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyoruz," dedi.

Bu projelerin, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunması bekleniyor.

 

 

DSİ'den Şanlıurfa'ya büyük yatırım: 400 yapı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.