Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet etmemişti! Abbas yakında Türkiye’ye geliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kısa süre içerisinde Türkiye’ye geleceği duyuruldu. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu. Cumartesi günü Rize’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas’ı davet ettiklerini, ancak Abbas’ın davete icabet etmediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet etmemişti! Abbas yakında Türkiye’ye geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kısa süre içinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu. Ziyaretin zamanlamasının diplomatik kanallar aracılığıyla kesinleştirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirten Mustafa, Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'tan mecliste bir konuşma yapması için davet aldığını ve bu konuşmanın planlanması için resmi diplomatik iletişimlerin devam ettiğini ifade etti.

Bu açıklamanın ardından, geçtiğimiz Cumartesi günü Rize'de yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'ın Türkiye'nin ziyaret davetine icabet etmediğini belirtmişti. Erdoğan, "Davetiye göndermiş olmamıza rağmen gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın, önce bizden özür dilemesi lazım" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Mustafa, Türkiye'nin Filistin halkının haklarına olan desteğini yüksek bir takdirle karşıladıklarını vurgulayarak, iki ülke arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine dikkat çekti.

Filistin Yönetimi'nin başkanı Mahmud Abbas, El Fetih hareketinin lideri olarak Batı Şeria'nın bir kısmını kontrol etmekte. 2006 yılında Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından, iki taraf arasında birlik hükümeti kurma müzakereleri başlamış, ancak bu süreç İsrail ve ABD'nin ekonomik yaptırımlar uygulaması ve birlik hükümetini tanımamaları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Hamas'ın 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesiyle birlikte El Fetih bölgeden çıkarılmış ve Batı Şeria'da da benzer bir süreç yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet etmemişti! Abbas yakında Türkiye’ye geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.