Dikkat çeken araştırma: Ev işi ömür uzatıyor!

Son yapılan bir araştırma, ev işi yapan kadınların ömrünün ortalama üç yıl uzadığını gösterdi.

Dikkat çeken araştırma: Ev işi ömür uzatıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda'nın Rotterdam Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırma, düzenli olarak ev işi yapan kadınların ömrünün ortalama üç yıl uzadığını ortaya koydu. Araştırmada, 7 bin erkek ve kadının günlük aktiviteleri incelendi. Sonuçlar, ev işlerinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini net bir şekilde gösterdi.

Uzmanlar, ev işlerinin erkekler üzerindeki etkisinin kadınlara kıyasla daha az belirgin olduğunu belirtiyor. Yani, ek olarak ev işi yapan erkeklerin yaşam sürelerinde anlamlı bir uzama tespit edilmedi. Ancak, araştırmanın lideri Dr. Klodian Dhana, bahçe işlerinin erkekler için faydalı olduğunu vurguladı. Bahçe ile uğraşan erkeklerin yaşam süresinin ortalama 2.7 yıl uzadığı gözlemlendi, fakat bu durum kadınlar için aynı şekilde geçerli bulunmadı.

YER SİLME TEKNİĞİ


Yer silerken, bir kolunuzu destek alarak diğer kolunuzu bükmeden kendinizden uzaklaştırın. Kolun en uzağa uzandığı noktada bezi çekerek, vücudunuzun yukarı kalkmasına izin verin. Bu hareket, üst kol, karın ve göbek kaslarınızı çalıştırırken 30 dakikada yaklaşık 200 kalori yakmanıza yardımcı olur; bu da 45 dakikalık dansa eşdeğer bir aktivitedir.

HALI KALDIRMA VE SERMEK


Halı kaldırmak için, halının ortasına geçin ve dizlerinizin üzerine oturarak halının ucunu kavrayın. Halıyı kendinize doğru çekerek kalkın, ardından halıyı geri çekerek taşıyın. Halıyı yere bıraktıktan sonra düzeltmeler yapmak için tekrar dizlerinizin üzerine oturun. Bu işlem, 30 dakikada 180 kalori yakmanızı sağlar ve 35 dakikalık golf oynamakla benzer bir kalori harcamasına eşdeğerdir.

Ev işi sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda sağlığınıza yapacağınız bir yatırım olarak öne çıkıyor. Bu basit aktiviteler, hem fiziksel formunuzu korumanıza yardımcı olur hem de yaşam sürenizi uzatır.

 

Dikkat çeken araştırma: Ev işi ömür uzatıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.