Büyük şirketler vergi ödemiyor mu? Bakanlıktan flaş açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada bazı büyük şirketlerin vergi ödemediği veya düşük oranda vergi ödediğine dair çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, zarar ettiğini beyan eden 735 şirket hakkında incelemelerin sürdüğünü ve mükelleflerin bu konudaki beyanlarının doğruluğunu araştırma amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Büyük şirketler vergi ödemiyor mu? Bakanlıktan flaş açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medyada bazı büyük şirketlerin vergi ödemediği veya düşük oranda vergi ödediğine dair haberlerin çıkması üzerine bir açıklamada bulundu. 

Bakanlığın X hesabından yapılan açıklamada, “2815 büyük mükellefin toplam yüzde 27’si nezdinde vergi incelemelerine devam edilmektedir” denildi. Ayrıca, sürekli zarar beyan eden mükelleflerden büyüklükleri ve sektörlerine göre riskli değerlendirilen 735 mükellef üzerinde vergi incelemeleri gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, “Bu oranın müteakip dönemde daha da artırılması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

VERGİ PAKETİNİN HEDEFLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eylül 2023'te açıklanan Orta Vadeli Program çerçevesinde vergide adaletin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Bu doğrultuda, TBMM’de kabul edilen yeni vergi paketi ile vergi cezalarının artırılacağı, bazı istisna indirimlerin kaldırılacağı ve kayıt dışı ekonomi ile daha etkin bir mücadele yürütüleceği belirtildi.

Bakanlık, istisnalar nedeniyle vergi ödemesi çıkmayan mükelleflere yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacağını duyurdu. Bu düzenlemeye göre, kazançlarından indirimler düşüldüğünde vergi ödemesi çıkmayan mükellefler, indirimler düşülmeden önceki kazançları üzerinden artık yüzde 10 oranında asgari vergi ödeyecekler.

KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE

Açıklamanın devamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi incelemeleri ve saha denetimleri ile kayıt dışılıkla mücadelesinin aralıksız devam ettiği ifade edildi. Bakanlık, vergi kanunlarına uymayan mükellefler hakkında tüm yasal işlemlerin uygulanacağını belirtti. Ayrıca, haberlere konu olan mükelleflerin istedikleri takdirde açıklama yapabilecekleri aktarıldı.

Bakanlık, “Vergide adalet, etkinlik ve kazanca göre vergileme, politikalarımızın ana unsurudur” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Büyük şirketler vergi ödemiyor mu? Bakanlıktan flaş açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.