Otomobil devi iflasın eşiğinde: 14 bin kişi işsiz kalacak!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, küçük çaplı işletmelerin yanı sıra büyük otomotiv devlerini de etkisi altına almaya devam ediyor. Almanya'nın en büyük otomobil üreticisi iflasın eşiğinde. Otomotiv devinin iflası gerçekleştiği takdirde en az 14 bin kişinin işsiz kalması bekleniyor.

Otomobil devi iflasın eşiğinde: 14 bin kişi işsiz kalacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, küçük çaplı işletmelerin yanı sıra büyük otomotiv devlerini de etkisi altına almaya devam ediyor. Almanya'nın en büyük otomobil üreticisi ZF, iflasın eşiğine gelerek 14.000 çalışanın işsiz kalması riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İSTİHDAMDA BÜYÜK AZALMA

Almanya'da 54.000 kişiyi istihdam eden ZF, bugün yaptığı açıklamada, 11.000 ila 14.000 çalışanını işten çıkaracağını bildirdi. Şirketin bu kararının, beklenenden 2.000 kişi daha fazla olması, sektörde büyük bir yankı uyandırdı. İşten çıkarmaların yanı sıra, ZF'nin Almanya'daki bazı fabrikalarını da kapatma planları olduğu belirtildi.

KRİZİN SEBEPLERİ: BORÇLAR VE ELEKTRİFİKASYON

ZF’nin bu radikal kararı, artan borç yükü ve otomotiv sektöründeki genel krizle bağlantılı. Şirketin toplamda 13 milyar Euro borcu bulunuyor ve yükselen faiz oranları bu borçların yönetimini daha da zorlaştırıyor.

Otomotiv yan sanayinin devlerinden biri olan ZF, Bosch ve Continental gibi diğer büyük tedarikçilerle birlikte çevre dostu elektromobiliteye geçiş için önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ancak, elektrikli otomobillere yönelik talebin beklenenin gerisinde kalması, ZF'yi zor duruma soktu.

 

Otomobil devi iflasın eşiğinde: 14 bin kişi işsiz kalacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.