Ünlü sigorta şirketi iflas etti: Binlerce kişi parasını alamıyor

Ünlü sigorta şirketi FWU Life Insurance Lux iflas etti ve bu durum binlerce müşteri için şok etkisi yarattı. Hiçbir müşteri şu an için parasını alamıyor. Lüksemburg merkezli şirketin iflası, geçici iflas yöneticisi Ivo-Meinert Willrodt'un yaptığı basın açıklamasıyla resmiyet kazandı. Aynı basın açıklamasında, Lüksemburg'da iflas başvurusu yapan şirketin, ana şirket olan ve Münih'in yakınlarındaki Grünwald'da bulunan FWU AG'nin de 19 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Ünlü sigorta şirketi iflas etti: Binlerce kişi parasını alamıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü sigorta şirketi  FWU Life Insurance Lux iflas etti. 

Willrodt'un açıklamasına göre, FWU Life Lux, Temmuz ayının başında yeni işlere son verirken, mevcut işlemlerin şimdilik devam edeceği ifade edildi. FWU Takaful (Insurance & Warranty) ise Dubai International Financial Centre'daki (Zaa'beel 2) ofisinde faaliyetlerine devam ediyor.

 

CEO: “İFLAS KAÇINILMAZDI”

FWU Life Lux'ın CEO'su Manfred Dirrheimer, mevcut durumun büyük bir zorluk oluşturduğunu ve büyük yatırımların değişen ekonomik koşullar ile FWU AG'nin yaşadığı sorunlar nedeniyle iflas başvurusunun kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Avrupa genelinde yaklaşık 300.000 müşteriyi etkileyen iflasın, sigorta şirketinin verdiği prim tutma garantilerinden kaynaklandığı ve bu garantilerin şirketi mali açıdan zor durumda bıraktığı bildirildi.

 

MÜŞTERİLER PARASINI ALAMIYOR

“Süddeutsche Zeitung” gazetesine göre, iflasın sonucunda Lüksemburg sigorta denetleme otoritesi bir ödeme yasağı getirdi ve bu nedenle şu anda hiçbir müşteri parasını alamıyor. Almanya'daki binlerce poliçe sahibinin de bu durumdan etkilendiği bildiriliyor. FWU AG'nin toplamda 286.000 müşterisi ve yaklaşık 420 çalışanı bulunuyor. Şirketin Avrupa genelinde yaklaşık 285.000 müşterisi var ve toplamda 9 milyar Euro'luk primi bulunuyor.

 

YÜKSEK MALİYETLİ POLİÇELER SORUN YARATTI

FWU AG, genellikle yüksek maliyetleri nedeniyle tüketici koruma kuruluşlarının eleştirdiği birim bağlantılı bağış poliçeleri sunuyordu. Bu poliçeler, şirketin mali yapısını olumsuz etkileyen bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

 

TİCARİ FAALİYETLER DEVAM EDECEK

İflas yöneticisi Willrodt, FWU AG'nin ticari faaliyetlerinin devam edeceğini ve tüm yeniden yapılanma seçeneklerinin değerlendirileceğini belirtti. Willrodt, “Süreç karmaşık, ancak şirket için uzun vadeli bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Ünlü sigorta şirketi iflas etti: Binlerce kişi parasını alamıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.