TBMM’de alınan kararlarla ilgili Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi düzenlemeleri hakkında sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, yeni yasa ile vergilemede adalet ve etkinliğin artırılacağını ve kayıt dışı ekonomiyle daha güçlü bir mücadele yapılacağını belirtti.

TBMM’de alınan kararlarla ilgili Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, açıklamasında, "Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor" ifadelerini kullandı. Yasanın temel amacının, vergi yükünü adil bir şekilde dağıtmak olduğunu vurgulayan Şimşek, çok kazananın daha fazla, az kazananın ise daha az vergi vereceğini belirtti.

 

Şimşek, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Vergi düzenlemelerini içeren kanun, yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz."

Yeni vergi düzenlemesinin, Türkiye’nin ekonomik istikrarını ve vatandaşların refahını artırmayı hedeflediğini söyleyen Şimşek, yasa ile birlikte vergi gelirlerinde sağlanacak iyileşmenin verimli alanlara yönlendirileceğini belirtti. Bu düzenlemelerle birlikte kayıt dışı ekonomi ile mücadelede de önemli adımlar atılacağı ifade edildi.

TBMM’de alınan kararlarla ilgili Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.