Türkiye’nin teknoloji deviydi! Çelikten 100 kat daha güçlü malzeme üreten firma iflas etti

Dünya genelinde olduğu Türkiye’de de ekonomik sorunlar ve krizler yaşanıyor. Krizler nedeniyle ülkemizde her gün birçok şirket iflas ediyor. Son olarak teknoloji devi SistemTurk’un iflas ettiği açıklandı.

Türkiye’nin teknoloji deviydi! Çelikten 100 kat daha güçlü malzeme üreten firma iflas etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ekonomisindeki olumsuz gelişmeler, birçok firmanın zor günler geçirmesine neden oldu. Bu firmalardan en dikkat çekici olanı, çelikten 100 kat daha güçlü malzeme üreten teknoloji devi SistemTurk oldu. Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye'de, artan girdi maliyetleri birçok işletmeyi kemer sıkma politikaları uygulamaya zorladı. Ancak, bu çabalarına rağmen nakit akışını sağlayamayan birçok firma iflasın eşiğine geldi.

 

ANKARA BATI ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ'NDEN KARAR

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ilanına göre, SistemTurk'un konkordato talebi reddedildi ve firmanın iflasına karar verildi. Ankara'daki 10.000 metrekarelik dev fabrikada çeşitli makineler üreten firma, hızla büyüyen bir teknoloji devi olarak tanınıyordu.

 

GRAFEN ÜRETİMİ VE TEKNOLOJİK BAŞARILARI

Firmanın en dikkat çeken ürünü, grafen üretim makinesiydi. Grafen, bilinen en ince malzeme olmasına rağmen aynı zamanda en güçlü malzeme olarak kabul ediliyor. Çelikten 100 kat daha güçlü olan grafen, atomlarının çok sıkı bir şekilde dizilmesi sayesinde içerisinden en küçük atom olan helyum bile geçemiyor. Bu kadar kritik bir makineyi üreten SistemTurk'un iflası, teknoloji sektöründeki birçok temsilciyi derinden üzdü.

 

MAHKEME İLANI

Mahkeme tarafından yayımlanan metin şu şekilde:

Davacılar Sistemturk İnşaat Spor Malzemeleri Eğitim Makina Medikal ve İthalat İhracat Limited Şirketi ve Ahmet Malik Öztürk'ün mahkememize açmış olduğu konkordato davasının 19/07/2024 tarihli kararı uyarınca; asıl davada Ankara Ticaret Sicil Memurluğu'nun 232*** sicil numarasında kayıtlı olan, 77103*** vergi numaralı SİSTEMTURK İNŞAAT SPOR MALZEMELERİ EĞİTİM MAKİNA MEDİKAL VE İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ (eski unvanı: SİSTEMTURK ULUSLARARASI BELGELENDİRME EĞİTİM DANIŞMANLIK HİZMETLERİ REKLAM MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ)'nin konkordato talebinin reddi ile 19/07/2024 günü saat 14:28 itibariyle iflasına, birleşen davada 557354*** TC kimlik numaralı davacı Ahmet *** ***'ün açmış olduğu konkordato talebinin reddine, dosya kapsamında konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına, konkordato komiserlerinin görevinin sonlandırılmasına karar verildiği ilanen tebliğ olunur.

Türkiye’nin teknoloji deviydi! Çelikten 100 kat daha güçlü malzeme üreten firma iflas etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.