Mide bulandıran manzara! 300 kg bozuk ürün bulundu

Gaziantep Valiliği, bir şarküteride yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyulmadığını ve 300 kg bozulmuş ürün bulunduğunu açıkladı. İşletmeye para cezası uygulanarak, ruhsatsız faaliyet gösterdiği için mühürlendi.

5

GAZİANTEP- Gaziantep Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi ekipleriyle birlikte yürütülen güvenli gıda denetimleri kapsamında, bir şarküteri işletmesinde hijyen kurallarına uyulmadığını tespit etti. 

Yapılan denetimlerde, işletmenin depolama şartlarının uygun olmadığı ve 300 kg bozulmuş muhtelif ürün bulunduğu belirlendi.

Gaziantep Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Valiliğimiz koordinasyonunda Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz ve Şahinbey Belediyesi ekipleri ile birlikte yapılan güvenli gıda denetimlerinde bir şarküteri işletmesinde hijyen esaslarına uyulmadığı, depolama şartlarının uygun olmadığı, 300 kg bozulmuş muhtelif ürün olduğu tespit edilmiştir.  Söz konusu işletmeye hijyen esaslarına uymamaktan idari para cezası uygulanmış ve bozulmuş ürünlere imha edilmek üzere el konulmuştur. Ayrıca İş yeri açma ve Çalıştırma Ruhsatı olmadan faaliyet gösteren işletme mühürlenmiştir”.