Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete borç eleştirisi: "Borçlarının üzerine yatıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış ve anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, muhalefetin hizmet üretmek yerine mazeret ürettiğini ve milletin verdiği sözleri tutmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete borç eleştirisi: "Borçlarının üzerine yatıyorlar"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valilik Tören Alanı'nda düzenlenen "Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

"BİZ BUNLARI YAPARKEN MUHALEFET NE YAPIYOR?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin emeklilerle ilgili gayretlerini rakamlarla ortaya koyduklarını belirterek, "Biz bunları yaparken muhalefet ne yapıyor? İş yapmak, hizmet etmek yerine mazeret üretiyorlar. Bu haftaki grup toplantımızda hükümet olarak emeklilerimizle ilgili gayretlerimizi bahsettik. Rakamlarla ortaya koyduk. Muhalefete başta emeklilerimiz olmak üzere milletimize meydanlarda verdikleri ancak tutmadıkları sözlerini hatırlattım. SGK'ya borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim. CHP'ye borçlarının hatırlatılması ciddi anlamda rahatsız etti" dedi.

CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarını ödemediğini vurgulayan Erdoğan, "Borçlarının üzerine yatmak için abuk subuk işler yapıyorlar. Neymiş, hükümet mali darbe yapmak peşindeymiş. Neymiş, borçlarını öderlerse CHP'li belediyeler iş yapamazmış. İyi de CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. Kamyonla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP'li belediyelerin borç yükünün giderek arttığını ve borcu en fazla olan belediyelerin CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler olduğunu belirterek, "SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait" ifadelerini kullandı.

Son olarak, bakanlığın siyasi parti ayırt etmeksizin tüm belediyelere borç bildirimlerini göndermeye başladığını ve bu prim borçlarının tahsili için gerekenin yapılacağını belirten Erdoğan, "Biz kimseye iftira atmıyoruz. Sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz. Borcu en fazla olan belediyeler, CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler. Dahası, CHP'ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artıyor. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RİZE'DE TOPLU AÇILIŞ VE ANAHTAR TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de düzenlenen toplu açılış ve anahtar teslim töreninde, şehre yapılan 825 milyon liralık yatırımı duyurdu ve Ayder Yaylası’ndaki projelerle bölgenin eski güzelliğine kavuşturulduğunu belirtti. 

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Rize'ye olan bağlılığını vurguladı ve Rize halkına teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rize ile bizim aramıza kimse giremez. Girdiğimiz tüm seçimlerde Rize'nin güçlü desteğini yanımızda bulduk. Her birinize tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizim şehirlerimize hizmet sevdamız dönemlik değil ömürlüktür. Allah ömür verdikçe Rize ve diğer 80 ilimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Rize genelinde yapılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 260 konut ve 21 dükkanın yapımını tamamladıklarını belirterek, toplamda 368 konut ve 31 dükkanın teslim edildiğini duyurdu. Ayrıca, Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi'nin tamamlandığını ve bölgedeki kirliliğin sona erdiğini söyledi. 1800 araçlık kapalı otoparkın yeraltına inşa edildiğini ve çevresinin yeşil alanla süslendiğini belirtti.

Ayder'e yapılan yatırımların bunlarla sınırlı olmadığını ifade eden Erdoğan, yıktıkları çarpık binaların yerine bir termal otel ve 6 apart otel inşa ettiklerini ve Ayder'i eski güzelliğine kavuşturduklarını belirtti. Toplamda 825 milyon lira değerindeki yatırımın Rize'ye kazandırıldığını söyledi.

Erdoğan, “Bizim gündemimizde hizmet, eser, yatırım var. Biz çalışıyoruz, laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Biz koşuyoruz, tüm Türkiye'ye hizmet götürüyoruz. İnsanlığa eser kazandırmak için ter döküyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete borç eleştirisi: "Borçlarının üzerine yatıyorlar"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.