Yeni özellik geldi: Bu haber en çok Şanlıurfalı sürücüleri sevindirecek!

Google Haritalar, trafikteki pek çok soruna çözüm getirmek ve trafik akışını daha güvenli hale getirmek amacıyla radar noktası bildirme özelliğini Türkiye’de erişime sundu. Bu özelik, sürücülere yolda karşılaştıkları radar noktalarını, kazaları, yol çalışmalarını ve hatta stop etmiş araçları diğer kullanıcılarla paylaşma imkanı sunuyor. Peki sürücülerin daha güvenli ve bilinçli sürüş yapmalarını amaçlayan Google Haritalar radar noktası bildirme özelliği nasıl çalışır? İşte detaylar…

5

Dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar’daki ‘Radar Noktası Bildirme Özelliği’ne 2019 yılından bu yana yurt dışındaki sürücüler aktif olarak erişilebiliyordu.

Bu özellik sayesinde sürücüler, yolda karşılaştıkları tüm durumları diğer sürücülere bildirebiliyor ve aynı şekilde diğer sürücülerden de haberdar olabiliyordu. Ancak bu özellik son güncelleme yapılana kadar Türkiye’de kullanılamıyordu.

Son yapılan güncelleme ile Google Haritalar, ‘Radar Noktası Bildirme Özelliği’ni artık Türkiye’deki sürücülerin de erişimine sundu.

TRAFİKTE KARŞILAŞILAN PEK ÇOK SORUNA ÇÖZÜM GETİRMESİ BEKLENİYOR

Türkiye’de trafik denetimleri sırasında radar olduğunu belirterek diğer sürücülere selektör yapanlara para cezası uygulanıyordu. 
Artık son güncellenen ve Türkiye’ye gelen bu uygulama ile bu tür bildirimler yasal ve kolay bir şekilde Google Haritalar üzerinden yapılabilecek.

Radar bildirme sisteminin trafikte karşılaşılan pek çok soruna çözüm getirmesi bekleniyor.

Trafik kazaları, yol çalışmaları, yavaşlamalar, yol çalışmaları, kapalı şeritler, stop etmiş araçlar, yol üzerindeki nesneler ve radar noktaları haritaya eklenebilecek. 

Bu özellik sayesinde yol üzerinde meydana gelen bu gibi durumları uygulamaya bildirebilecek ve böylece diğer sürücüler de bu bilgilerden anında haberdar olabilecek.

Aynı noktalardan geçecek diğer sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp rotalarını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek veya bu sayede araçlarını daha dikkatli kullanabilecek.

RADAR NOKTASI BİLDİRME ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIR?

Radar noktası bildirim özelliğini kullanmak oldukça basit bir süreç!

Öncelikle Google Haritalar uygulamasını açın. Ancak eğer uygulamanız güncel değilse, güncellemeyi unutmayın.

Hedefinizi (gideceğiniz konumu) belirleyin. Haritada hedef noktanız gözükecek, ardından yol tarifi butonuna basın. Burada başlangıç noktanız ve hedef noktanız arasındaki mesafe ve varış süreniz gösterilecek. Son olarak başla butonuna tıklayın, başlangıç noktanız gözükecek.

Bunun yanı sıra sağ alt köşede seçenekler sunan butonlar göreceksiniz. 

En altta bulunan ‘Radar Bildirme Özelliği’ne tıklayın, açılan ekranda kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, yolda kalmış araç, yol üzerinde nesne ve radar noktası özellikleri yer alacak. 

Trafik akışı içerisinde hangi durumla karşı karşıya kaldıysanız bu seçeneklerden uygun olanını tıklayıp ekleyebilirsiniz.