ALES kaç dakika, sınava giriş belgesi nereden sorgulanır? İşte detaylar...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2), 28 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak. Yapılacak olan ALES/2 sınavının sonuçları 16 Ağustos’ta açıklanacak ve bu tarihten itibariyle sınav 5 yıl süreyle geçerli olacak.

ALES kaç dakika, sınava giriş belgesi nereden sorgulanır? İşte detaylar...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2), 28 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak.

Bu yıl ikincisi yapılacak olan ALES/2 sınavında adaylar, sayısal ve sözel olmak üzere iki alandan toplam 100 soru için 150 dakika ter dökecek.

Saat 10.15’te başlayacak olan sınavda adaylar saat 10.00’dan sonra sınav merkezlerine alınmayacak.

ÖSYM'DEN SINAV İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre bu yıl ALES/2 sınavı 81 ilde 92 sınav merkezi, 464 bina ve 6 bin 42 salonda gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy,

"157 bin 530 adayın başvurduğu sınavda toplam 21 bin 654 görevli yer alacak. Sınav güvenliğinin sağlanması amacıyla 2 bin 757 emniyet görevlisi sahada olacak. Sınava 569 engelli aday başvurdu. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu, 1450 aday bu haktan yararlandı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan sınava katılacak adaylar için yapılan açıklamada, “T.C. kimlik kartını kaybeden, T.C. kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 28 Temmuz 2024 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek.” ifadelerine yer verildi.

Sınav sonuçları 16 Ağustos tarihinde açıklanacak ve bu tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Sınava Giriş Belgesi için TIKLAYIN

ALES kaç dakika, sınava giriş belgesi nereden sorgulanır? İşte detaylar...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.