"İktidar STK'ların önüne geçiyor"

Şanlıurfa dahil 23 ilde temsilciliği bulunan Köklü Değişim Dergisi, İslami fikirlere dayalı aylık siyasi bir dergi olarak 2004 yılında yayın hayatına başladı. 20 yıldır yayınlanan derginin Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Gazete İpekyol mikrofonlarına konuşarak,  Gazze için yapılan eylemler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kar, Gazze eylemlerinde, ilk 20 günde gösterilen duyarlılığın iktidarın izlediği politika nedeniyle azaldığını ve STK’ların önünün kesildiğini vurguladı.

"İktidar STK'ların önüne geçiyor"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde Şanlıurfa dahil 23 ilde toplamda 47 temsilciliği bulunan Köklü Değişim Dergisi, İslami fikirlere dayalı aylık siyasi bir dergi olarak 2004 yılında yayın hayatına başladı. 

Kurulmasının ardından ülke genelinde birçok faaliyette bulunan dergi, son olarak 7 Ekim’de İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırıların ardından eylemler yapmaya başladı.

Köklü Değişim Dergisi Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Gazete İpekyol mikrofonlarına konuşarak, Gazze için yapılan eylemler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İKTİDARIN İZLEDİĞİ POLİTİKA NEDENİYLE EYLEMLERE KATILIM AZALDI

Filistin’e yönelik saldırılarım ilk başladığı günden bu yana yapılan eylemlerde, gün geçtikçe katılım sayısının azaldığını belirten Kar, bunun nedenini iktidarın izlediği politika olarak gösterdi.

Saldırıların ilk 20 gününde Türkiye’de vatandaşların duyarlılığının oldukça yüksek olduğunu ve buna bağlı olarak eylemlere katılımın yüksek olduğunu aktaran Kar, İktidarın Gazze için gerçekleştirdiği mitingden sonra katılımın giderek azaldığını söyledi. 

“Türkiye’de halkın genel duyarlılıkta Gazze meselesine duyarlılığı var. Örneğin Suriye meselesine karşı Türkiye halkının duyarlılığı ile Filistin-Gazze meselesine karşı duyarlılığı farklı. Filistin İslami bir belde, Mescid-i Aksa orada onun da etkisi var ama bunun kamuoyunda meydanlarda yansımasını göremiyoruz.” Diyen Kar, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“ Burada şöyle bir sorun var iktidar bir şekilde STK’ların önüne geçiyor, ilk defa Türkiye’de iktidar partisi STK gibi Filistin ile alakalı bir miting gerçekleştirdi. 7 Ekim’den 20 gün sonra Türkiye’de iktidar bir Filistin mitingi gerçekleştirdi. Bunun sebebi de şuydu o 20 günlük süre içerisinde çok ciddi bir duyarlılık vardı. Konsolosluk önlerinde, büyükelçilik önlerinde, meydanlarda yoğun protesto eylemleri vardı. Hatta Türkiye’de şöyle bir çağrı oluştu ‘Ordular Aksa’ya Mehmetçik Gazze’ye’. Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin mitingi ile Müslümanlardaki bu duyarlılığı bir anda önünü kesti. Dolayısıyla STK’ların ya da İslami kuruluşların Gazze ve Filistin ile alakalı gerçek çözümü, işgalin bitmesi için yapılacak eylemlerin önünde devletin bir eli var. Bu durum özellikle STK’ların birlikte beraber daha güçlü eylemler yapılmasının önünde engel teşkil ediyor diyebiliriz”.

"İktidar STK'ların önüne geçiyor"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.