Viranşehir'de 'Kent Konseyi' toplantısı yapılacak

Viranşehir Kent Konseyi Toplantısı öncesi Viranşehir Belediye Meclisi’nde yapılan toplantı sonrasında alınan kararlar neticesinde mahalle muhtarları, gençler, kadınlar ve ilçe STK’ları ile toplantılar gerçekleştirdi. Kent Konseyi Hazırlık Komisyonu tarafından, gerçekleşen toplantıların ardından Genel Kurul delege listesi oluşturuldu ve 27-28 Temmuz 2024 tarihinde ilk Genel Kurulun toplanması kararı alındı.

Viranşehir'de 'Kent Konseyi' toplantısı yapılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VİRANŞEHİR- Viranşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun’un koordinatörlüğünde oluşturulması planlanan Viranşehir Kent Konseyi çalışmalarında sona gelindi.

BELEDİYE MECLİSİ TÜM TEMSİLCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

'Viranşehir Kent Konseyi' öncesi, Eş Başkan Yorgun koordinatörlüğünde Viranşehir Belediye Meclisi; Halklar-İnançlar, STK ve Meslek Odaları ile İlişkiler Komisyonu ve konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan kişi ve temsilcilerle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda; hazırlık komisyonunun genişletilmesi, toplumsal her kesiminin temsiliyetinin gerekliliği, toplantılar alınarak Kent Konseyinin kurumlara ve halka anlatılması, delegelerin temsiliyette adalet ilkesiyle belirlenmesi ve güçlü bir konsey oluşturulmasının önemli olduğu kararları alındı.

MUHTARLARA KENT KONSEYİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Alınan karar kapsamında mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı. Toplantıda Eş Başkan Yorgun, muhtarlara Kent Konseyi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Seçim döneminde “birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz” sözünü hatırlattığı belirtilen Yorgun, “seçimi kazandık, artık birlikte yönetme zamanıdır ve bunun adımlarını atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplumun yarısını oluşturan kadınlardan hiçbir muhtar olmayışına değinen Eş Başkan Yorgun, her alanda kadın temsiliyetinin sağlanmasının önemli olduğunu kaydetti.

KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİNİN OLUŞTURULMASININ ADIMI

Öte yandan Viranşehir Gençliği ile bir toplantı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Kent Konseyi Gençlik Meclisinin oluşturulması adımının atıldığı belirtildi.

Gençler ile yapılan bu toplantıda; bağımlılıkla mücadele, politik bir duruş sergileme ve özgür-bilimsel bir eğitim alma gibi konular ele alındığı ifade edildi.

"KADINLAR BARIŞIN, EŞİT, ÖZGÜR, DEMOKRATİK BİR YAŞAMIN TEMİNATI"

Viranşehir Kent Konseyi oluşturulması çalışmaları kapsamında kadınlarla da bir araya gelindi. Eş Başkan Yorgun toplantıda; kadınların barışın, eşit, özgür, demokratik bir yaşamın teminatını olduğunu kaydetti.

Yorgun bu toplantıda: “Kadınların eril zihniyete karşı eşit bir yaşamı örmede, eşit temsiliyete sahip olabilmelerini sağlamada, yaşamın her alanında karar mekanizmalarında erkeklerle eşit hakları kullanabilmelerinin zeminini oluşturmada geçmişten bugüne kadar sürdürülen kadın mücadelesi ile bir noktaya gelindi. Bundan sonra da kadınların örgütlülüğü ile daha da ileriye götürülecek.” ifadelerini kullandı.

İLÇEDEKİ STK’LAR İLE TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Viranşehir Kent Konseyi oluşturulması çalışmaları kapsamında ilçedeki sendika, dernek, oda, baro, kulüp, noter ve benzeri sivil toplum kuruluş örgütlerinin temsilcileri ile üç ayrı grup halinde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantılarda, Kent Konseyi hakkında koordinasyonca bilgilendirme yapıldığı, demokrasilerde siyaset alanı ile halk arasında köprü görevinin STK’larda olduğu aktarıldı.

STK temsilcilerinin ise istihdam, kan davası, başlık parası, mevsimlik tarım işçiliği, yatırımcıların ilçeyi tercih etmemesi, engelli bireyler ve turizm sorunlarına değindiği kaydedildi. 

KENT KONSEYİ GENEL KURULU TOPLANTISI NETLEŞTİ

Kent Konseyi Hazırlık Komisyonu tarafından, gerçekleşen toplantıların ardından Genel Kurul delege listesi oluşturuldu.

Yapılan bir dizi toplantı sonucunda, 27-28 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.00’te Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kent Konseyi’nin ilk Genel Kurulunun toplanması kararlaştırıldı.

Viranşehir Kent Konseyi; ilk genel kurulunda yürütme kurulu, konsey başkanı, kadın ve gençlik meclisleri ve çalışma gruplarının oluşturulması gündemi ile toplanacak.

Viranşehir'de 'Kent Konseyi' toplantısı yapılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.