YKS tercih dönemi başladı!

YKS için tercih dönemi bugün itibariyle başladı. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih döneminde, adaylar "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecek. YKS'de Şanlıurfa'dan da büyük bir başarı kaydedildi. İlk 1000'e giren 24 öğrenci, Şanlıurfa'nın gururu oldu.

5

ŞANLIURFA- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tercih dönemi bugün itibariyle başladı.

 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih döneminde, adaylar "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecek.

17 Temmuz'da açıklanan YKS sonuçlarının ardından, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yarın yayımlanacak.

 Bu kılavuz, adaylara bilgi verilmesi amacıyla kullanılacak. YKS kapsamında, toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan için adaylar tercih yapabilecek.

Şanlıurfa'da yaklaşık 62 bin öğrenci YKS'ye girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2024-YKS'ye toplam 3 milyon 120 bin 870 aday başvurdu. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ise 2 milyon 819 bin 362 aday katıldı.

Şanlıurfalı öğrenciler, YKS'de gösterdikleri üstün başarıyla dikkat çekti. İlk 1000'e giren 24 öğrenci, Şanlıurfa'nın gururu oldu.