YKS tercih dönemi başladı!

YKS için tercih dönemi bugün itibariyle başladı. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih döneminde, adaylar "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecek. YKS'de Şanlıurfa'dan da büyük bir başarı kaydedildi. İlk 1000'e giren 24 öğrenci, Şanlıurfa'nın gururu oldu.

YKS tercih dönemi başladı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tercih dönemi bugün itibariyle başladı.

 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih döneminde, adaylar "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecek.

17 Temmuz'da açıklanan YKS sonuçlarının ardından, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yarın yayımlanacak.

 Bu kılavuz, adaylara bilgi verilmesi amacıyla kullanılacak. YKS kapsamında, toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan için adaylar tercih yapabilecek.

Şanlıurfa'da yaklaşık 62 bin öğrenci YKS'ye girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2024-YKS'ye toplam 3 milyon 120 bin 870 aday başvurdu. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ise 2 milyon 819 bin 362 aday katıldı.

Şanlıurfalı öğrenciler, YKS'de gösterdikleri üstün başarıyla dikkat çekti. İlk 1000'e giren 24 öğrenci, Şanlıurfa'nın gururu oldu.

 

YKS tercih dönemi başladı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.