“Karşımızda adeta iki Azrail vardı” Şanlıurfalı sanatçı ameliyattan sonra bakın ne istemiş!

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp kapakçığı ameliyatı nedeniyle hayranlarını endişelendirmiş, başarılı geçen ameliyattan sonra ise taburcu olmuştu. Ünlü sanatçının ameliyatını gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, ameliyat süreci ile ilgili ilginç detaylar paylaştı. Yazıcıoğlu süreç ile ilgili "Zor bir operasyondu, iki damar da tıkalıydı. Adeta karşımızda iki Azrail vardı" ifadelerini kullandı. Ayrıca ameliyat sonrası Tatlıses ile birlikte lahmacun yediklerini dile getirdi.

5

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, ağır bir ameliyat olan kalp kapakçığı ameliyatı öncesi verdiği konserde hayranlarından helallik istemiş, o anlarda gözyaşlarını tutamamıştı.

Tatlıses başarılı geçen ameliyat sonrası taburcu olmuş yine gözyaşlarına hakim olamayarak "Allah bitti demeden bitmez" ifadelerini kullanmıştı.

TATLISES’İN DOKTORU AMELİYAT SÜRECİNİ ANLATTI

Günaydın’da yer alan habere göre, ünlü sanatçının başarılı geçen ameliyatı sonrası taburcu olmasının ardından Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu ameliyat süreci ve sonrasında yaşananları anlattı.

Prof. Dr. Yazıcıoğlu yaklaşık 2,5 saat süren ameliyat ile ilgili şunları kaydetti:

“Konserden sonra hastaneye gelip hazırlıklara başladık. Anjiyo yaptığımız zaman kalp damarlarını da görmek lazım. Kapak ameliyatından önce kalp damarlarına baktık. Kalp damarı yüzde 95 tıkalıydı, bu sürpriz oldu. Bizim yaptığımız işlemde ortaya çıkan iki büyük sorun kapak hastalığı ve ileri aort darlığı. İleri aort darlığı da tek başına ani ölümlere yol açabilir. İki damar tıkalıydı, karşımızda adeta 2 Azrail vardı. Birisi yüzde 95, birisi de ana damarın girişinde yüzde 70. Ben bu durumu başka bir kardiyolog arkadaşımla paylaştığımda çok şaşırdı. Önce damarları açtık, ardından kapağı yerleştirdik. Kapak yerleştirmek de çok riskli bir şey. Her an her şey olabilir.”

Prof. Dr. Yazıcıoğlu’nun aktardığı dikkat çekici detaylardan biri ise lahmacun oldu. Ameliyat sonrası Tatlıses’in 4 saat sonra kendisini odasına gittiğini ve Tatlıses’in davet etmesi üzerine lahmacun yediklerini aktardı.

SOSYAL MEDYADA “AZRAİL 0 – İBO 4” YORUMLARI YAPILDI

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı, 2022 yılında Bodrum’da geçirdiği trafik kazası ve geçtiğimiz yıl İzmir’de çıkan yangından kurtulduktan sonra son olarak geçirdiği kalp kapakçığı ameliyatı ile dördüncü kez ölümden döndü.

Tatlıses için, “Azrail’in gözü yaşlı”, “Bu seferde kefeni yırttı”, “Azrail İbrahim Tatlıses karşılaşmasında galip yine İbrahim Tatlıses” “Azrail 0 - Tatlıses 4” gibi yüzlerce yorum yapıldı.