Bakan Işıkhan'dan borç uyarısı! "Belediyelerin prim borçlarının tahsili için gereken adımları atacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için sigorta primlerinin önemine dikkat çekti. Işıkhan, özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının yüksek olduğunu belirterek, bu borçların tahsili için kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan'dan borç uyarısı! "Belediyelerin prim borçlarının tahsili için gereken adımları atacağız"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği ve prim borçlarının tahsili hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik kapsamında 16 milyon emeklinin aylıklarının, 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarının karşılandığını, en önemli gelir kaynağının ise sigorta primleri olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz," dedi.

Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıkladıklarını belirten Işıkhan, tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yaptıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda, belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlı olduklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için sigorta primlerinin tahsili şart. Bu konuda belediyeler başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışacağız," ifadelerini kullandı.

 

Bakan Işıkhan'dan borç uyarısı! "Belediyelerin prim borçlarının tahsili için gereken adımları atacağız"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.