Yerli üretim TOGG'a rakip mi geliyor?

Yerli teknoloji firması Reeder, reEV Classical, reeder Fancy ve reeV Max isimli elektrikli modellerle otomobil piyasasına giriyor...

5

Yerli teknoloji firması Reeder, elektrikli otomobil sektörüne gireceğini duyurdu. Şirket, bu yeni girişimi kapsamında ‘reEV Classical’, ‘reeder Fancy’ ve ‘reeV Max’ isimli üç farklı elektrikli otomobil modelini tanıttı.

Reeder yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, bu modellerin seri üretim süreci başlayacak ve satış tarihleri de önümüzdeki dönemde belirlenecek.

REEDER FANCY

Teknolojisi ve dizaynı ile Reeder tarafından geliştirilen reeder Fancy’nin seri üretimi için ilk siparişlerin Ağustos 2024’te verileceği belirtti.

REEV MAX

Reeder Teknoloji’nin gelecek projelerinden biri olan ‘reeV Max’ elektrikli aracı, bir üst segment olarak konumlandırıldı. Ağustos 2024’te Prototip çalışmalarının tamamlanarak sertifikasyon sürecine başlanması planlanan bu modelin seri üretimine Eylül 2024 itibarıyla başlanması öngörülüyor. İlk ürünün satışının ise Ekim 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Saral, bu projenin aynı zamanda A1 segmentine de uygun olduğunu ve A1 segmentinde sertifikasyon sürecini 2025 yılında tamamlayarak aynı yıl satışa başlamayı planladıklarını ifade etti.

Reev Classical : 45 km maksimum hız ve 120 km menzil sunuyor.

Reev Fancy : 45 km maksimum hız 100 km menzil ve all in one kontrol ekranı sunuyor.

Reev Max : 70 Km maksimum hız ve 120 km menzil sunuyor.

Saral, yüzde 80 yerlilik hedefi doğrultusunda, “dünyanın en büyük 13. otomotiv üreticisi olan Türkiye’de” Reeder’ın güçlü partnerlerle fiyat-kalite optimizasyonuna odaklı çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Elektrikli araç ve Ar-Ge departmanlarıyla yürütülen çalışmalarla ‘reEV Classical’, ‘reeder Fancy’ ve ‘reeV Max’ markalı üç farklı elektrikli aracı neredeyse satışa hazır hale getirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Saral, ilgili süreçlerin tamamlanmasını ve ilk siparişlerin verilmesini büyük bir heyecanla beklediklerini ifade etti.

REEV CLASSICAL’IN PİLOT ÜRETİMİ TAMAMLANDI

Şirket, satışa sunacağı ilk elektrikli aracı ‘reEV Classical’ın Türkiye pilot üretiminin tamamlandığını açıkladı. Reeder Teknoloji CEO’su Uygar Saral, yurt dışından satın aldığı sertifikasıyla ürettiği ilk hazır elektrikli aracın Türkiye yol testlerine başlandığını söyledi.

Seri üretim için ilk siparişlerin verildiğini belirten Saral, seri üretime 2024 Ağustos döneminde başlanmasını planladıklarını açıkladı.