Şanlıurfalılar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu akıllara durgunluk veriyor

Türkiye ve Şanlıurfa’da son zamanlarda milyonlarca kişinin kullandığı popüler uygulamalar üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı.

Şanlıurfalılar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu akıllara durgunluk veriyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için 'Yemeksepeti'nden sipariş vermişsiniz, kapıdayım' diyerek dolandırıcılığa başlıyorlar. 

Vatandaş, böyle bir sipariş vermediğini belirttiğinde ise dolandırıcı, 'O zaman size bir kod göndereyim, kodu bana söyleyin siparişi iptal edelim' diyor.

Bu yöntemde dolandırıcılar, kişilerin telefonlarına gönderilen doğrulama kodlarını ele geçirerek çeşitli hesaplara erişim sağlama peşindeler. 

Bu kodlar genellikle, online alışveriş siteleri veya sosyal medya platformları gibi hesapların güvenliğini sağlamak için kullanılan iki aşamalı doğrulama kodları.

Vatandaşlar, kodu paylaştıklarında dolandırıcılar hesaplarına giriş yaparak kişisel bilgilerini çalabiliyorlar veya hesaplarını ele geçirebiliyorlar.

Sosyal medyada birçok kullanıcı bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek bu şekilde bir siparişi gelirse emniyet güçlerine haber verilmesini gerektiğini belirti. 

İŞTE YENİ DOLANDIRICILIK NUMARASI

"Yemeksepeti'nden sipariş vermişsiniz kapıdayım" diyorlar. Siz "hayır sipariş vermedim" dediğinizde "o zaman size bir kod göndereyim kodu bana söyleyin siparişi iptal edelim" diyorlar

Şanlıurfalılar dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu akıllara durgunluk veriyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.