AK Parti’ye şok: Yapılan son ankette siyasi sıralama değişti!

MAK Araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankette katılımcılara, siyasi partilerin oy oranları ve toplumun FETÖ ile mücadele hakkında ne düşündüğü soruldu. 6 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, “14 Mayıs 2023’te kime oy verdiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 34’ü AK Parti, yüzde 24’ü ise CHP yanıtının verdi. Katılımcıların 15 Temmuz sorusuna verdikleri cevaplar ise şaşırttı. İşte dikkat çeken anketin detayları…

AK Parti’ye şok: Yapılan son ankette siyasi sıralama değişti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAK Araştırma tarafından yapılan son ankette katılımcılara, siyasi parti tercihleri ve mevcut oy oranları ile toplumun FETÖ ile mücadele hakkındaki görüşleri soruldu.

6 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, siyasi partilerin mevcut oy oranları ve toplumun FETÖ ile mücadele hakkında ne düşündüğü ile ilgili sorular soruldu.

KATILIMCILARIN SİYASİ PARTİ TERCİHLERİ DEĞİŞTİ

6 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette sorulan “14 Mayıs 2023’te kime oy verdiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 34’ü AK Parti yüzde 24’ü ise CHP yanıtını verdi.

Ankette bir sonraki soru ise yarın seçim yapılması halinde kime oy verirsiniz oldu. Katılımcıların bu soruya verdiği yanıtlara göre bu soruyu ise CHP yüzde 31.2, AK Parti yüzde 30, MHP yüzde 8.6, DEM Parti yüzde 8.6, Yeniden Refah Partisi yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 6.4, Zafer Partisi yüzde 2.2, TİP yüzde 1.1, Saadet Partisi yüzde 1.1, Deva Partisi yüzde 1.1, diğerleri 2.2 olarak yanıtladı.

Katılımcıların yüzde 31’i ise “14 Mayıs 2023’te oy verdiğim siyasi partiden farklı partiye oy vereceğim” yanıtını verdi.

“15 TEMMUZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ”

En çok merak edilen konulardan biri de 15 Temmuz ile ilgili toplumun ne düşündüğü oldu.

Ankette katılımcılara, “15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası her kesime yönelik adli ve idari işlemler yapılırken FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda da aynı titizlikle adli ve idari işlemler yapılıp yapılmadığı” konusunda düşünceleri soruldu.

Katılımcılar bu soruya şu yanıtları verdi:

“Siyasi ayak konusunda gereken yapılmamıştır” diyenlerin oranı yüzde 62 oldu.

“Siyasi ayak konusunda gereken yapılmıştır” diyenlerin oranı ise yüzde 19 oldu.

“SİYASİ AYAK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Katılımcıların yüzde 19’u “Siyasi ayak konusunda gereği yapılmış da olabilir yapılmamış da olabilir” şeklinde yanıt verdi.

Yüzde 62’si ise “siyasi ayak” konusunda iktidarın gereğini yapmadığını düşündüğünü belirtti.

“15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde ülkemizde FETÖ ilgili verilen mücadelenin başarılı olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna verilen yanıtlarda: “Kesinlikle inanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 11; “İnanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 19; “Kesinlikle inanmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 33; “İnanmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 32; kararsız olan veya cevabı olmayanların oranı yüzde 5 oldu.

Katılımcıların yüzde 65’i ise örgütle mücadelenin başarılı olduğuna inanmadıklarını belirtti.

“15 TEMMUZ DARBE TEŞEBBÜSÜ SONRASI DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR”

Ankette yer alan, “15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası FETÖ borsası kurularak bazı FETÖ’cülerin suçlamalardan kurtuldukları iddiası hakkında düşünceniz nedir?” sorusuna katılımcılar şu yanıtları verdi:

“Bu iddia doğru da olabilir yanlış da olabilir” diyenlerin oranı yüzde 22; “Bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorum” diyenlerin oranı yüzde 62; “Bu iddianın doğru olduğunu düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 16 oldu.

“Fetö borsası” hakkındaki soruya ise toplumun yüzde 62’si “FETÖ borsası kurularak bazı FETÖ’cülerin suçlamalardan kurtulduğuna” inandıklarını belirtti.

“15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası FETÖ’nün yerini başka yapıların aldığı/alabileceği iddiaları konusunda düşünceniz nedir?” sorusuna verilen yanıtlar da ise “Böyle bir endişem var” diyenlerin oranı yüzde 56; “Böyle bir endişem yok” diyenlerin oranı yüzde 35; kararsız olan veya cevabı olmayanların oranı ise 9 oldu.

AK Parti’ye şok: Yapılan son ankette siyasi sıralama değişti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.