Şanlıurfa’da seçimlerde yaşanan olaylar hakkında flaş gelişme!

Hilvan’da 31 Mart yerel seçimlerinde oy pusulalarını yaktıkları iddia edilen 48 kişi hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

5

HİLVAN- Hilvan’da 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde oy verme işlemlerinin sürdüğü gençlik merkezinde 1119 ve 1120 nolu sandıkları yaktıkları iddia edilen 48 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Hilvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sandık yakılmasına engel olmak isterken darp edilen iki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) görevlisi ile 3 polis müşteki olarak yer aldı. 

İddianamede müşteki beyanları, adli muayene raporları, teşhis tutanakları, bilgi sahibi ifadeleri, görüntü izleme tutanakları, olay yeri inceleme raporu ve kolluk tutanakları delil olarak yer aldı.

"BÖYLE BİR SEÇİM YOK SEÇİM BİTTİ"

İddianamede 31 Mart günü oy sayımı esnasında gençlik merkezine gelen yaklaşık 50 kişilik grubun gençlik merkezine girmelerini engelleyen dosyada müşteki olarak yer alan Y.T., Z.C., ve M.A., isimli polisleri darp ettiklerinin kamera kayıtlarının mevcut olduğu kaydedildi. 

DEM Parti görevlileri Bedir Haktanır ve Mehmet Tüysüz'ün grubu engellemek isterken darp edildiği belirtilerek, sandıklara ait oy pusulalarının yakılmasına dair detaylara da yer verildi. 

Ayrıca oy yakma işleminden kaynaklı gençlik merkezinde 288 bin 831 bin liralık maddi zarar meydana geldiği tespit edildi.

Olay yeri inceleme tutanaklarına yer verilen iddianamede AK Partililerin oy çuvallarını vermek istemeyen memurları “Vermezsen başına bela oluruz”, "Seçim meçim yok, böyle bir seçim yok seçim bitti" diyerek tehdit ettiği iddia edildi. 

48 KİŞİNİN AYRI AYRI CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin soruşturma aşamasında verdikleri ifadede gençlik merkezine gittiklerini kabul ettikleri ancak oy pusulalarını almadıklarını, yakmadıklarını, kimseye darp etmediklerini iddia ettikleri kaydedildi. 

Savcılık şüphelilerin beyanlarının kendilerine suçtan kurtarmaya yönelik olduğunu değerlendirerek, suçları işlediklerinin deliller ile sabit olduğunu belirtti.

Savcılık 48 kişinin sevk maddelerince ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. 

Hilvan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame için henüz duruşma günü belirlenmedi.