Bir hafta boyunca haber alınamıyordu! Şanlıurfalı fotoğrafçı nasıl kaybolduğunu anlattı

14 Temmuz’da kaybolan ve kendisinden bir hafta boyunca haber alınamayan Şanlıurfalı ödüllü fotoğrafçı Murat Yazar, dün bulundu. Yazar, Kuzey Irak’ta bir fotoğraf projesi üzerinde çalışırken tutuklandığını ve bu süre zarfında yaşadıklarını açıkladı.

Bir hafta boyunca haber alınamıyordu! Şanlıurfalı fotoğrafçı nasıl kaybolduğunu anlattı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta 14 Temmuz’da kaybolan ve bir hafta boyunca kendisinden haber alınamayan Şanlıurfalı ödüllü fotoğrafçı Murat Yazar, bulundu.

Dicle ve Fırat nehirlerini belgeleyen uzun soluklu bir proje üzerinde çalışırken Irak'ta kaybolduğu belirlenen Yazar,  en son 14 Temmuz Pazar günü Irak Kürdistanı'nın Zaho kasabasında görüldü. 

Ailesi ve yakınları tarafından merakla beklenilen Yazar’ın fotoğraf çekimi esnasında yasak bölgeye girdiği ve bu nedenle Iraklı Kürt güvenlik güçleri tarafından sorgulanmak üzere tutuklandığı öğrenildi. 

Yazar’ dün serbest bırakılarak Türkiye’ye ailesinin yanına döndü. 

YAZAR’DAN AÇIKLAMA 

13-21 Temmuz tarihleri arasında Zaho’da tutuklu kalan ve ardından Serbest bırakılan Murat Yazar yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

 “13 Temmuz günü öğle saatlerinde Kürdistan'ın sınır kasabası Zaho'dan bir taksi şoförü beni Dicle Nehri'ne götürdü. Şoföre, Pulitzer Merkezi'nin desteğiyle yürüttüğüm “Lost Paradise” (Kayıp Cennet) projem için Dicle Nehri boyunca askeri yasak bölge olmayan yerlerde fotoğraf çekmek istediğimi söyledim. Umumi yolda arabayla giderken tek bir askerin kontrol ettiği bir noktadan geçtik ve yol üzerinde Dicle üzerindeki bir köyde 6-7 adet fotoğraf çektim. Şoförüm daha sonra beni 1,5 km uzaklıktaki bir köprüye götürdü. Burası Dicle Nehri üzerinde çok sayıda askerin bulunduğu bir kontrol noktasıydı. Askerler tarafından kontrol edilmek üzere durduk. Pasaportuma, kamera çantama ve telefonuma el koydular ve bize yasak bir askeri bölgeye girdiğimizi söylediler. Ben buranın yasak bölge olduğunu bilmediğimi, zaten kontrol noktasında olduğumuzu ve Zakho'ya geri dönebileceğimizi söyledim. Ama beni dinlemediler. Bir asker arabamıza bindi ve bizi daha sonra gizli polis karakolu olduğunu öğrendiğim başka bir yere götürdü. Kendilerine Asayiş diyorlardı. Orada 9 gün boyunca tek başıma hapsedildim. Defalarca talep etmeme rağmen Erbil'deki Türk Konsolosluğu'nu ya da ailemi aramama izin vermediler. Temmuz'un 21'inde akşama doğru serbest bırakıldım. Aynı gece Türkiye'ye geri döndüm. Gözaltında tutulduğum süre boyunca polisten herhangi bir kötü muamele görmedim. Aileme ve beni bulmak için çaba gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. 

Bir hafta boyunca haber alınamıyordu! Şanlıurfalı fotoğrafçı nasıl kaybolduğunu anlattı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.