400 milyon dolara kurulan dev AVM iflasını açıkladı! 750 milyon dolarlık…

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan ve 235 mağazayı bünyesinde barındıran Ora AVM, ekonomik kriz ve borç yükü altında ezilerek iflasını açıkladı.

400 milyon dolara kurulan dev AVM iflasını açıkladı! 750 milyon dolarlık…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2010 yılında büyük umutlarla kapılarını açan Ora AVM, 400 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak faaliyet göstermeye başlamıştı. 70 bin metrekarelik alanda kurulan AVM, 2 bin 500 kişiye istihdam yaratma hedefiyle dikkat çekmişti. Ancak açıldığı günden itibaren finansal zorluklarla boğuşan Ora AVM, borçlarını ödemekte zorlanarak hukuki süreçlerin merkezine oturdu.

 

ZİRAAT BANKASI'NDAN "KÖTÜ NİYET" İDDİASI

Bu süre zarfında, alacaklı şirketler AVM'nin borçlarını ödemediğini ve konkordatonun başarı şansı olmadığını belirterek hukuki süreç başlattılar. Ziraat Bankası'nın avukatları ise borçlu şirketin kötü niyetli olduğunu ifade ederek itirazlarını dile getirdi.

KONKORDATO SÜRECİ VE İFLAS KARARI

Hukuki mücadeleler ve konkordato sürecinin ardından, Ora AVM'nin iflas ettiği açıklandı. 14 yıl süren finansal zorluklar ve hukuki mücadeleler sonrasında kapılarını kapatmak zorunda kalan AVM, başlangıçta Türkiye ekonomisine yıllık 750 milyon dolarlık katkı sağlama hedefiyle yola çıkmıştı.

 

BÜYÜK HAYALLER, BÜYÜK KAYIPLAR

400 milyon dolarlık dev yatırımla İstanbul'a kazandırılan Ora AVM'nin iflası, ekonomik krizden nasibini alan büyük projelerden biri olarak tarihe geçti. Açıldığı dönemde bölgenin ekonomik dinamizmine katkı sağlaması beklenen AVM, maalesef finansal sıkıntılar nedeniyle bu hedeflerini gerçekleştiremedi. 2 bin 500 kişiye iş imkanı sunma vaadiyle hayata geçirilen proje, iflas kararıyla birlikte büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

400 milyon dolara kurulan dev AVM iflasını açıkladı! 750 milyon dolarlık…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.