Suruç’tan Galler’e uzanan başarı: Tuba Yavuzel Avrupa ikincisi oldu

Suruç’tan Galler’e göç eden Tuba Yavuzel, Cardiff’te düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak gümüş madalya kazandı. Yavuzel, finalde kıran kırana geçen beş rauntluk mücadelede rakibine üstünlük sağladı, ancak aldığı üç puan silme cezası nedeniyle şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.

Suruç’tan Galler’e uzanan başarı: Tuba Yavuzel Avrupa ikincisi oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suruç’tan Galler’e göç eden Tuba Yavuzel, Cardiff’te düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak gümüş madalya kazandı.

Elmaksan’ın sponsorluğunda dünya şampiyonluğuna adım adım ilerleyen Yavuzel, Suruç’un gururu olmaya devam ediyor. Genç sporcu, sadece tekvando değil, aynı zamanda kickboks ve boks dallarında da başarılarıyla dikkat çekiyor. Galler’in milli kickboksçusu ve boksçusu olan Yavuzel, Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda kendisinden üç kuşak yüksek bir Belçikalı rakibiyle karşılaştı. İlk karşılaşmada maç berabere tamamlandı, ancak final bölümünde beş raunt süren zorlu bir mücadele yaşandı.

Yavuzel, matlardan çıktığı için aldığı 3 puan silme cezası nedeniyle şampiyonayı ikinci olarak tamamladı. 

Yavuzel, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede “Finalde benden 2 kuşak yüksek rakibimle karşı karşıya geldim. Toplamda 5 raunt dövüştük. 2 raunt kazandım 2 raunt berabere tamamlandı. Son rauntta matlardan çıktığım için 3 puan kaybettim. Genel olarak elimden gelenin en iyisini yaptım. Eğer puan silme cezası olmasaydı altın madalyayı kazanacaktık. Ama puan kaybı nedeniyle rakibim turnuvanın şampiyonu oldu. Gümüş madalya ile yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

Tuba Yavuzel, 11 Ağustos 2024 tarihinde Dubai’de gerçekleştirilecek Abu Dhabi MMA World Championships’te de Galler’i temsil edecek.

Suruç’tan Galler’e uzanan başarı: Tuba Yavuzel Avrupa ikincisi oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.