Borcu olanlar dikkat: Bakan duyurdu, yaklaşık 7 milyon kişinin borcu silindi

Geçen yıl çıkarılan bir kanun kapsamında, devlete olan 2 bin lira ve altındaki borçların silindiği bilgisi paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kapsamda 6,8 milyon mükellefin toplam 4 milyar 20 milyon lira tutarındaki borcunun silindiğini duyurdu.

Borcu olanlar dikkat: Bakan duyurdu, yaklaşık 7 milyon kişinin borcu silindi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl yürürlüğe giren kanun sayesinde, milyonlarca vatandaş borç yükünden kurtuldu. 2 bin lira ve altındaki borçlar devlet tarafından silinerek önemli bir sevindirici haber verildi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kanun kapsamında 6,8 milyon mükellefe ait 4 milyar liranın üzerindeki kamu alacağının silindiğini açıkladı. Bu sayede milyonlarca insan borç batağından kurtularak önemli bir maddi ferahlık yaşamış oldu.

Kanun, 31 Aralık 2022'ye kadar ödenmemiş ve 2 bin lirayı aşmayan borçları kapsıyordu. Mart 2023'ten itibaren yürürlüğe giren kanundan yararlanan mükellef sayısı 6 milyon 818 bine ulaştı.

Bu haber, borçluluk sorunu yaşayan milyonlarca vatandaş için büyük bir umut ışığı oldu. Devletin aldığı bu karar, vatandaşların mali yükünü hafifleterek refah seviyelerini önemli ölçüde artıracaktır.

 

Borcu olanlar dikkat: Bakan duyurdu, yaklaşık 7 milyon kişinin borcu silindi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.