Fıstık hasadında ücret farkı isyan ettirdi: Şanlıurfa'da 750, Gaziantep'te 1500 TL!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde fıstık üretiminin kalbi olarak bilinen Şanlıurfa'da "yeşil altın" olarak da adlandırılan Urfa fıstığının hasadı yaklaşırken, işçi yevmiyeleri büyük tepkilere neden oldu. Şanlıurfa'da bu yıl fıstık hasadında çalışacak işçilere günlük 750 TL yevmiye ödenecekken, komşu il Gaziantep'in Nizip ilçesinde aynı iş için günlük ücret 1500 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, Şanlıurfa'daki işçilerin büyük tepkisine yol açtı.

Fıstık hasadında ücret farkı isyan ettirdi: Şanlıurfa'da 750, Gaziantep'te 1500 TL!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde fıstık üretiminin kalbi olarak bilinen Şanlıurfa'da fıstık hasadı yaklaşırken, işçi yevmiyeleri adeta fırtına koparıyor. 

"Yeşil altın" olarak da adlandırılan Urfa fıstığında işçilere ödenecek yevmiyeler, komşu il Gaziantep ile karşılaştırıldığında fark ortaya çıkıyor.

ŞANLIURFA'DA 750 TL, GAZİANTEP'TE 1500 TL

Şanlıurfa'da 2024 yılı fıstık hasadında çalışacak işçilere günlük 750 TL yevmiye ödenecekken, Gaziantep'in Nizip ilçesinde aynı iş için günlük ücret 1500 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, Şanlıurfa'daki işçilerin tepkisine yol açtı.

ŞANLIURFALI İŞÇİLER TEPKİLİ

Şanlıurfalı işçiler, Gaziantep'te fıstık işçilerine ödenecek yevmiyenin 2 katı olması durumuna isyan etti. İşçiler Şanlıurfa’nın bölgede fıstık üretiminin merkezi olmasına rağmen, işçilere ödenecek yevmiyenin Gaziantep'e kıyasla oldukça düşük olmasını haksızlık olarak gördü.

FARKIN NEDENİ NE?

Şu an için iki ildeki yevmiye farkının neden bu kadar yüksek olduğu net olarak bilinmiyor. Olası nedenler arasında bölgesel işgücü piyasası koşulları, tarım işletmelerinin büyüklüğü ve fıstık üretiminin yoğunluğu gibi faktörler yer alabilir.

Fıstık hasadında ücret farkı isyan ettirdi: Şanlıurfa'da 750, Gaziantep'te 1500 TL!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.