Şanlıurfa'ya öğrenci yurdu müjdesi

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından şehre yapılacak olan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacağını duyurdu.

Şanlıurfa'ya öğrenci yurdu müjdesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında gerçekleştirilen Şanlıurfa İl Koordinasyon toplantısına katıldı.

Başkan Bucak, Bakan Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından şehre yapılacak olan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacağını duyurdu.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak

Başkan Bucak, Temmuz ayı meclis toplantısında Yeniden Refah Partisi meclis üyelerinin ret ve DEM Partili Mustafa Geyik'in çekimser oy kullanarak imar revizyonunu engellemeleri nedeniyle yurdun yapımının durdurulduğunu belirtti. Ancak bugün yapılan görüşmeler sonucunda imar planının Bakanlık nezdinde çözülerek projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Başkan Bucak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Kıymetli Hemşehrilerim; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum ile bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda şehrimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanacağı müjdesini vermek isterim.

Malumunuz üzere Temmuz ayı meclis toplantısında Yeniden Refah Partisi (YRP) meclis üyelerinin ret ve DEM Partili Mustafa Geyik'in çekimser oy kullanarak imar revizyonunu engellemeleri neticesinde yurdun yapımına engel olunmuştu.

Bugün yaptığımız görüşmeler sonucunda imar planı Bakanlık nezdinde çözülerek 700 kişilik öğrenci yurdunu şehrimize kazan- dırmanın mutluluğu içindeyim. Öğrenci yurdunun yapılacağı yer 2022 yılında mevcut Meslek Yüksek Okulunun kampüsü olarak belirlenmişti. Yurdun yapılacağı lokasyonda hiçbir değişiklik yapılmadan kampüsün içerisinde yapılacaktır.

Sayın Bakanımıza durumu aktardığımızda kendisine de göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ediyorum. Şehrimize ve Öğrencilerimize hayırlı olsun”.

Şanlıurfa'ya öğrenci yurdu müjdesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.