İşte Bakanın katıldığı il koordinasyondaki krizin detayı: "Burada 350 bin kişinin iradesi var"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlık ettiği toplantıda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a yer verilmemesi krize neden oldu. Gülpınar, yaptığı açıklamada durumu eleştirerek, taleplerini dinleyici olarak ileteceğini belirtti.

İşte Bakanın katıldığı il koordinasyondaki krizin detayı: "Burada 350 bin kişinin iradesi var"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlık yaptığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a yer verilmemesi tartışmalara neden oldu. 

Toplantı söz hakkı alarak konuya ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Bundan sonrada burada bir dinleyici olarak oturmaya devam edeceğim” dedi. 

GÜLPINAR: TAKDİR SİZLERİN

Başkan Gülpınar, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

 “Adıyaman’da muhalefet belediye başkanı aynı şekilde il koordinasyon toplantısında masada oturmuştu. Protokolde değil. Sizin de dediğiniz siyasi anlayış, siyasi ittifak, siyasi uzlaşma… bir kere böyle başlarsa farklı bir muameleye tabi tutulursak. Bir şeyi yok saydığın zaman yok sayılıyor. Burada 350 bin kişinin iradesi ile bizlere Allah nasip etti bu koltuğa oturduk. Birazdan burada dile getirilecek talepleri zaten yüzde 80-90 bakanlığın nezlinde direkt büyükşehir belediye başkanlığını ilgilendiren talepler. Ben herhangi bir kareye, görüntüye girme taliplisi değilim. Ama en azından bu farklı ayrımcılığı Urfa yine kendini öne koymasaydı, olumsuz manada ayrımcılığını göstermemiş olsaydı. Bu toplantı benim adıma daha verimli olurdu. Ama biz her şarta yine taleplerimizi size sunacağız. Takdir tabii ki sizlerin ama bu talepler benim şahsi taleplerim değil. Urfa milleti adına ben talepleri size arz edeceğim. Takdir sizlerin. Bundan sonrada burada bir dinleyici olarak oturmaya devam edeceğim.”

NE OLMUŞTU?

Bakan Kurum'un Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde düzenlenen toplantıya, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti milletvekilleri Asuman Cevahir Yazmacı ve Mehmet Ali Cevheri katıldı. Ancak toplantı öncesinde Gülpınar için tahsis edilen sandalye, toplantının başlamasına kısa bir süre kala masadan kaldırıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Bakan Kurum ve Vali Şıldak'ın haberinin olmadığı öğrenildi. Bu durum sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.  Tepkiler arasında, Gülpınar’ın sandalyesinin kaldırılmasını “Halkın İradesi”ne saygısızlık olarak nitelendiren yorumlar yer aldı.  

Sosyal medya kullanıcıları bu davranışın, Şanlıurfa’nın gelişimini olumsuz etkileyen kişisel hesaplaşmalardan kaynaklandığını belirtti.

İşte Bakanın katıldığı il koordinasyondaki krizin detayı: "Burada 350 bin kişinin iradesi var"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.