Şanlıurfa'da sandalye krizi: Başkana yer vermediler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başkanlık yaptığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a yer verilmemesi tartışmalara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları bu davranışın, Şanlıurfa’nın gelişimini olumsuz etkileyen kişisel hesaplaşmalardan kaynaklandığını belirtti.

5

Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı’nda protokol krizi yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a yer verilmediği öne sürüldü.

Bakan Kurum'un Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde düzenlenen toplantıya, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti milletvekilleri Asuman Cevahir Yazmacı ve Mehmet Ali Cevheri katıldı. Ancak toplantı öncesinde Gülpınar için tahsis edilen sandalye, toplantının başlamasına kısa bir süre kala masadan kaldırıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Bakan Kurum ve Vali Şıldak'ın haberinin olmadığı öğrenildi.

Bu durum sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. 

Tepkiler arasında, Gülpınar’ın sandalyesinin kaldırılmasını “Halkın İradesi”ne saygısızlık olarak nitelendiren yorumlar yer aldı. 

Sosyal medya kullanıcıları bu davranışın, Şanlıurfa’nın gelişimini olumsuz etkileyen kişisel hesaplaşmalardan kaynaklandığını belirtti.

EKİNCİ: 1000 YILLIK DEVLET GELENEĞİNE AYKIRIDIR

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Ekinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Protokol kuralları, kurumlar arasında karşılıklı saygı ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş önemli kurallardır. Bu kurallar, toplumsal düzeni ve kurumlar arasındaki ilişkileri düzenlerken, kişiler arası ilişkilerde de nezaket ve saygının korunmasına yardımcı olur.

Halkın iradesi ile göreve gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Mehmet Kasım Gülpınar’a farklı siyasi mensubiyetinden dolayı, protokol kurallarının hiçe sayılması, sadece kişisel farklılıkların ön plana çıkmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal bütünlüğe, kurumsal işleyişe ve de 1000 yıllık devlet geleneğine aykırıdır. Protokol kurallarına uymak, bir arada yaşamanın ve birlikte çalışmanın temel şartlarından biridir. Herkesin fikir ve görüşlerine saygı göstermek, demokrasinin ve özgürlüğün temel prensiplerindendir. Devletin işleyişi ile parti işleyişini ayrı tutmak devleti yönetenlerin asli görevlerinden olduğu da unutulmamalıdır”.

 

ASLAN: DERS ALIN

Belsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Habib Arslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: 

“Yanlışlardan ders alması gerekenler, yanlış üzerine yanlış yapıyorlar… Halkla inatlaşanlar Siyasi tarihin çöplüğünde yer alırlar… Siyasi tarih bunlarla doludur… Ders alın! İbret alın!”

YETKİN: O ŞEHİRLE NE İLİNTİLERİ KALMIŞTIR?

Gazete İpekyol köşe yazarlarından Mehmet Bahaddin Yetkin de konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

“Şehrini ve şehrinin büyükşehir belediye başkanını yok saymaya çalışanlar nerenin siyasetçileridir?

O şehirle ne ilintileri kalmıştır?

Siyaseti sadece poz vermekten ibaret sananlar, biraz daha ileri giderek milletin iradesini aşağı seviyede görme gafletine düşmüşlerdir‼️”