Şanlıurfa’nın 'sorunlu yol'u meclise taşındı

Geçtimiz günlerde Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Bülent Çelik, uzun süredir tamamlanmayan Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun esnaf ve halk için büyük bir mağduriyet yarattığını belirterek, yetkililere çağrıda bulunmuştu. Başkanın çağrısı üzerine Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Ceylanpınar-Kızıltepe yolu sorununu meclise taşıdı.

Şanlıurfa’nın 'sorunlu yol'u meclise taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi ile Mardin'in Kızıltepe ilçesi arasındaki 70 kilometrelik yolun bozuk olması nedeniyle ulaşımda yaşanan zorluklar gündeme geldi.

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yönelttiği yazılı soru önergesiyle, anayasanın ilgili maddeleri gereğince yolun durumu hakkında bilgi talep etti.

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan Türkiye Büyük Milet Meclisine verdiği soru önergesinde;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Mardin’in Kızıltepe ilçesi arasındaki 70 kilometrelik mesafe yolların bozuk olması sebebiyle ulaşımı zorlaştırmaktadır. İki büyük ilçenin arasındaki ailevi, ticari, tarımsal ilişkiler yoğun olması sebebiyle bu güzergah en sık kullanılan güzergahlardan biridir. Fakat yolların büyün başvurulara rağmen yapılmaması bu yolda her sene onlarca kazanın olmasına, can kayıplarının yaşanmasına sebep olmaktadır. Bununla birlikte maddi zararlara da sebep olan yolun bir an önce yapılmasına dair tarafımıza sıkça şikayetler bildirilmektedir.

Bu bağlamda;

1- Ceylanpınar-Kızıltepe arasındaki bozuk yol sathı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

2- Yoğun olarak kullanılan Ceylanpınar-Kızıltepe yolu neden yapılmamaktadır?

3- Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun yapılması için ne zaman adım atılacaktır?" ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa’nın 'sorunlu yol'u meclise taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.