Bakan Kurum, Eyyübiye'ye temiz hava aldıracak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesinde yapımı devam eden TOKİ’nin deprem konutlarını inceledi. Bakan Kurum’un incelemelerde bulunacağını duyan mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri'nden yaz aylarında yayılan çöp kokusundan rahatsız olduklarını belirterek çözüm talebinde bulundu. Bakan Kurum, konuyla ilgileneceğini söyledi.

5

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi temaslarda bulunmak üzere Öğlen saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. 

Bakan Kurum kentteki ziyaretlerine valilikle başladı. Daha sonra Kurum, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 2. sınıf İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zekeriya Baran için düzenlenen törene katıldı. Akşam saatlerinde de Bakan Kurum, Eyyübiye’deki TOKİ konutları projesini inceledi.

Bölgeye gelen mahalle sakinleri; Büyükşehir Belediyesi Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri'nden yaz aylarında çok rahatsız oldukları çöp kokusunun giderilmesini istedi. Bakan Kurum, konuyla ilgileneceğini söyledi. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

“Yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ederim. Kim ne derse desin, kim ne vaat verirse versin biz depremzede vatandaşlarımıza, kardeşlerimize inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz. Bu konutlar bitene kadar, burada yaşam sürene kadar, 11 ilde afetzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar sizlerle omuz omuza vereceğiz inşallah şehirlerimizi ayağı kaldıracağız".