Şanlıurfa’daki hocaların gündemi açıklık ve saçıklıktı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki cuma hutbesinin konusu "Müslüman Takva Sahibidir" oldu. Hutbede, Müslümanların takva sahibi olmalarının önemi vurgulanırken, özellikle giyim kuşam ve törenlere ilişkin konularda dikkat çekici uyarılar yapıldı. Şanlıurfa’da bazı imamların kendi yorumlarını ekleyerek, kadınların göbeği, bacağı ve omuzlarının açık olmasının dinimize uygun olmadığını kaydetti. Hutbenin sonunda Şanlıurfa Valiliğin sulama kanalları ile ilgili uyarısı da yapıldı.

Şanlıurfa’daki hocaların gündemi açıklık ve saçıklıktı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinin konusu "Müslüman Takva Sahibidir" olarak belirlendi. 

Hutbede takvanın kalbe, dile, zihne ve giyim kuşama nasıl tezahür etmesi gerektiği vurgulandı. Hutbede, "Uzuvları belli eden dar ya da açık elbise giymek, rabbimizin emaneti olan bedenin saygınlığını ihlal etmektir.” denildi. Şanlıurfa’da bazı imamların kendi yorumlarını ekleyerek, kadınların göbeği, bacağı ve omuzlarının açık olmasının dinimize uygun olmadığını kaydetti. 

Ayrıca nikah, nişan ve düğün gibi törenlerde uyulması gereken İslamî esaslara dair önemli hatırlatmaların yapıldığı hutbede şu ifadeler yer aldı:

“Takva, kalbimize yerleşince gönlümüz iyiliklerin merkezi haline gelir. Riya, kibir, gurur ve gösteriş gibi kötü duygulardan bizi arındırır. Takva, dilimize yansıyınca sözlerimiz doğru ve güzel olur. Gıybet, yalan, dedikodu ve iftira gibi afetlerden bizi uzak tutar. Takva, zihnimize yön verince davranışlarımız nezaket ve zarafete, merhamet ve adalete, ülfet ve muhabbete dönüşür. Zulüm, haksızlık ve şiddet gibi dünyamızı karartan kötülükler hayatımızda yer bulamaz.

Takva, giyim kuşamda kendini gösterince bedenimizin saygınlığını koruruz. Zira kadın erkek her insanın beden mahremiyeti vardır. Yüce dinimiz İslam, bu mahremiyetin zarar görmemesi için; bedenimizin örtülmesi gereken yerlerini örtmemizi, başkalarına teşhir etmememizi emretmiştir. Kadınlar için yabancı erkeklerin yanında ve evlerinin dışına çıkarken örtülmesi gereken yerler; yüz, eller ve ayaklar hariç bedenin tamamıdır. Erkeklerde ise göbek ile diz kapağı arasıdır. Uzuvları belli eden dar ya da açık elbise giymek, Rabbimizin emaneti olan bedenin saygınlığını ihlal etmektir. Şu husus unutulmamalıdır ki, tesettür her şeyden önce Allah’ın bir emridir, kişisel bir tercih değildir. Tesettür müminin süsüdür, fıtri bir gerekliliktir. Allah Resûlü (s.a.s) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır: “Allah halîmdir, hayâ sahibidir, kusurları örtendir. Hayâyı ve örtünmeyi sever.”

Takva; nişan, nikâh ve düğün merasimlerimize yansıdığında yuvalarımız huzur, mutluluk ve muhabbet üzere inşa edilir. İslam, meşru çerçevede düğünlerde eğlenmeye müsaade etmiştir. Ancak, yüksek sesle çevreye rahatsızlık verilen, alkolün tüketildiği, mahremiyet sınırlarının ihlal edildiği, yolların kapatıldığı, sevinçleri hüzne çeviren silahla kutlama yapıldığı bir düğün eğlencesi dinimizde yoktur ve İslam ahlakına uygun değildir. Ayrıca evlilik için yapılan gereğinden fazla harcamalar, hem evlenen çiftlerin hem de ailelerin maddi ve manevi birçok sıkıntıya düşmelerine sebep olmaktadır. Bu da gençlerimizin ya hiç evlenmemelerine ya da evliliklerini geciktirmelerine yol açmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in bu husustaki uyarısı gayet açıktır: إِنَٰ أَعْظَمَ النِٰكَاحِ بَرَكَةً أَيْسَرُهُ مُؤْنَةً “En bereketli nikâh, külfeti en az olandır.”

ŞANLIURFA VALİLİĞİ SULAMA KANALLARI UYARISI

Hutbenin sonunda Şanlıurfa Valiliği'nin sulama kanalları ile ilgili uyarısı da okundu

Şanlıurfa’daki hocaların gündemi açıklık ve saçıklıktı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.