Dünya çapında kriz yaşanıyor! Havacılık, sağlık ve bankacılığı felç etti

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yazılım sistemlerinde yaşanan kesinti, havacılık, bankacılık ve sağlık sektörleri başta olmak üzere birçok alanda ciddi sorunlara neden oldu. Başta Türkiye olmak üzere Almanya, İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkelerde havalimanlarında hizmetlerin durma noktasına geldiği bildirildi.

Dünya çapında kriz yaşanıyor! Havacılık, sağlık ve bankacılığı felç etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde teknoloji devi Microsoft'un yazılım sistemlerinde yaşanan yazılım arızası, birçok sektörde büyük aksamalara yol açtı.

 

HAVALİMANLARINDA KAOS

İngiltere: Sky News'in yayını kesildi. Edinburgh Havalimanı'nda otomatik biniş kartı tarayıcıları çalışmazken, manuel kontroller yapıldı.

ABD: Los Angeles dahil bazı havalimanlarında uçuşlar aksadı.

Avustralya: Sydney Havalimanı'nda gecikmeler yaşandı.

Hong Kong: Check-in işlemleri elle yapıldı.

Diğer Ülkeler: Almanya'nın Lufthansa, İrlanda'nın Ryanair, Hollanda'nın KLM gibi büyük havayolu şirketleri de kesintilerden etkilendi.

 

SAĞLIK VE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE AKSAKLIKLAR

İngiltere'de hastane randevu sistemleri çalışmazken, İsrail Sağlık Bakanlığı hastanelerin etkilendiğini duyurdu. Almanya ve İsviçre borsalarında kontroller devam ederken, Birleşik Arap Emirlikleri bazı elektronik sistemlerinde sorun yaşandığını açıkladı.

 

MİCROSOFT VE CROWDSTRİKE'TAN AÇIKLAMALAR

Microsoft, hizmet kesintilerine karşı hafifletici önlemler aldığını ve sorun üzerinde çalıştığını belirtti. Crowdstrike CEO'su ise sorunun tespit edilip düzeltildiğini ve güvenlik sorunu olmadığını açıkladı. Türkiye'de ise Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığını duyurdu.

 

THY VE DİĞER ŞİRKETLER ETKİLENDİ

Türk Hava Yolları da arızadan etkilendiğini ve biletleme işlemlerinde sorunlar yaşandığını belirtti. Basın Müşaviri Yahya Üstün, gerekli aksiyonların alındığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü söyledi.

Yaşanan yazılım arızası, küresel ölçekte birçok sektörde ciddi aksamalara yol açtı. Microsoft ve diğer teknoloji firmaları, sorunun çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi. Ancak, etkilerin tam olarak ne zaman sona ereceği henüz bilinmiyor.

Dünya çapında kriz yaşanıyor! Havacılık, sağlık ve bankacılığı felç etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.