Bir dönem sona eriyor! Tüm kredi kartı sahiplerine kötü haber: Bankalara yeni talimat verildi

Kredi kartlarıyla ilgili önemli değişiklikler kapıda. BDDK, tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren bankalara yeni düzenlemeler için talimat gönderdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaların ardından, bankalar kredi kartı sahiplerine yönelik yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bir dönem sona eriyor!  Tüm kredi kartı sahiplerine kötü haber: Bankalara yeni talimat verildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi kartlarıyla ilgili yeni bir döneme giriliyor.

Pandemi sürecinde uygulanan düşük kredi kartı asgari ödeme oranları, ekonomik sıkılaşma tedbirleri çerçevesinde yeniden artırılıyor. Bakan Şimşek, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde kredi kartlarında taksit uygulamalarının bulunmadığını vurgulayarak, Türkiye'de de bu konunun gözden geçirileceğini belirtti.

BDDK, kredi kartlarıyla ilgili aşamalı kısıtlama planı üzerinde çalışıyor. İlk aşamada, kredi kartlarının asgari ödeme oranlarının artırılmasına karar verildi. Alt limitli kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 30'a, 25 bin liranın üzerinde limiti olan kartlar için ise yüzde 60'a çıkarılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu makro ihtiyati önlemlerin ekonomik sıkılaşma çabaları kapsamında uygulanmasını istiyor. Bu önlemler, bireylerin borçlanma alışkanlıklarını ve harcama davranışlarını kontrol altına alarak ekonomik istikrara katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Bir dönem sona eriyor! Tüm kredi kartı sahiplerine kötü haber: Bankalara yeni talimat verildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.