Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı'ndan Bakan Yumaklı’ya çağrı: Sulama sorunları çözülmeli

Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek Suruç Ovası Pompaj Sulama Barajı işletmesiyle ilgili önemli eksiklikleri ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi. Gündoğdu, Suruç Topçu Gündaş Birliği tarafından işletilen sulama sisteminde yaşanan sorunların çözülmesi için bakanlığın sahada gerekli incelemeleri yapmasını talep etti.

Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı'ndan Bakan Yumaklı’ya çağrı: Sulama sorunları çözülmeli

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek Suruç Ovası Pompaj Sulama Barajı işletmesiyle ilgili önemli eksiklikleri ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri dile getirdi.

Gündoğdu’nun belirttiği eksiklikler ve talepler şöyle:

 “Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya

Suruç ovası pompaj sulama barajı işletmesi Suruç Topçu Gündaş birliği tarafından işlenmektedir, birlik başkanlığı aşağıda belirttiğim eksiklikleri vardır, bunun için çiftçi halkımız son derece mağdur olmaktadır, aşağıda belirttiğimiz taleplerimizin incelenmesi bakanlığınızca sahada gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasını talep ediyoruz.

EKSİKLİKLER

1-Bazı su boru hatlarında sularda basınç yetersiz ve su eksik geliyor.

2-Tarlalara giden su kanal yolları bozuk olduğu için bir kısım çiftçilerimiz tarlalarına gidemiyor.

3-Su akıntıları bazı bölgelerde kendiliğinden geliyor ve diğer tarlalardaki ürünlere zarar veriyor.

4-Sulama su ücretleri çok yüksek ve fahiştir olup tekrar gözden geçirilip mümkünse indirimin sağlanmasını talep ediyoruz.

5-Su fatura borç ücretleri birlik tarafından toplu listesi halinde muhtarlıklara gönderiliyor, çoğu çiftçi köyde ve ilçede ikamet etmedikleri için borçlarından haberleri olmadığından topçu gündeş hemen çiftçiyi icraya vermektedir halen bir kısmına fatura bildirilmeden direkt icraya verilmektedi, ya da miras yoluyla tarla ile müşterek olduğu çiftçiye, her hangi bir uyarı ve bilgi vermeden icra gönderilmektedir, bu icralar şüphe yaratmaktadır, sanki tuzak kurulmuş gibi. bu icralar ise birilerine rant sağlamaktadır, bunu bilerek yapıyorlar.

6.Tüm çiftçilerimize su borçların bizzat kendilerine tebliğ ve haberdar edilmesini talep ediyoruz.

7-Bu sıcak Temmuz ayında ROTASYON İstemiyoruz, çünkü suyu kesilen çiftçinin tarlasındaki ürünü bu sıcaklıkta hemen kurumaktadır, bunun için sağ ve sol kanallarda ROTASYON istemiyoruz her iki tarafa da eşitlik kesintisiz suların sağlanmasını istiyoruz”.

Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı'ndan Bakan Yumaklı’ya çağrı: Sulama sorunları çözülmeli

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.