Şanlıurfa’da alışveriş sonrası bunu yapmayan esnaf da müşteri de yandı

Şanlıurfa'da alışveriş sonrası fiş veya fatura kesmeyen esnafa ve fiş almayan müşteriye ceza yağacak.

Şanlıurfa’da alışveriş sonrası bunu yapmayan esnaf da müşteri de yandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da alışveriş sonrası fiş veya fatura kesmeyen hem esnaf hem de müşteri cezaya çarptırılıyor. Yeni vergi paketine göre, fiş kesmeyen esnaflara 10 bin lira ceza kesilecek ve her tekrarında bu tutar artacak. Fiş almayan müşteriler de 5 bin lira ceza ödeyecek.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi artırmayı hedefleyen bu yasa tasarısıyla birlikte birçok ceza tutarı da artırılıyor. Fiş ve fatura düzenlemeyenlere şu anda 3 bin 400 lira ceza kesilirken, torba yasa teklifi ile bu ceza katlanacak.

NTV’de yer alan habere göre, Vergi uzmanı Abdullah Tolu'nun açıklamasına göre, birinci tespitte 3 bin 400 lira olan ceza, ikinci tespitte 20 bin lira, üçüncü tespitte 30 bin lira, dördüncü tespitte 40 bin lira, beşinci tespitte 50 bin lira ve altıncı ve sonraki her tespitte ise 100 bin lira özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Fiş kesmeyen esnafların yanı sıra, fiş almayan müşteriler de sorumlu tutulacak. Fiş almadığı tespit edilen müşterilere 5 bin lira ceza kesilecek.

Ancak Tolu, kanun teklifinde alıcının 5 iş günü içerisinde satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine bildirmesi halinde alıcılara özel usulsüzlük cezası kesilmeyeceğini de belirtti.

Son dönemde bazı satıcılar fiş yerine müşteriye adisyon gibi belgeler vermeye başladı. Müşterilerin de bu belgeleri fiş olarak kabul ettiği görülüyor. Bu tür durumlarda ise satıcıya iki kat özel usulsüzlük cezası kesilecek ve ödenmesi gereken tutar iki katına çıkacak.

Alışveriş yapan vatandaşların fiş veya fatura talep etmesi ve alındıktan sonra saklaması gerekiyor. Aksi takdirde, hem esnaf hem de müşteri cezaya maruz kalabilir.

 

Şanlıurfa’da alışveriş sonrası bunu yapmayan esnaf da müşteri de yandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.