Şanlıurfalılar merakla bekliyordu: Fiyatlar belli oldu! Fiyatı duyan oraya koşuyor!

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali'nde bu yıl salçalık domates satışları erken başladı. Vatandaşlar, evlerinde kendi salçalarını yapmak için en kaliteli domatesleri seçmek için hali pazarına akın ediyor. Peki, Şanlıurfa'da salçalık domates fiyatları ne kadar?

Şanlıurfalılar merakla bekliyordu: Fiyatlar belli oldu!  Fiyatı duyan oraya koşuyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali'nde bu yıl salçalık domates satışları erken bir başlangıç yaptı. 

Her yıl ağustos ayının sonu ve eylül ayının başında başlayan domates salçası yapımı sezonu, bu yıl erkenden açıldı. Domateslerin piyasaya çıkmasıyla birlikte, evinde kendi salçasını yapmak isteyen vatandaşlar, en kaliteli domatesleri seçmek için adeta yarışa girdi.

Sabahın erken saatlerinde hal pazarına akın eden Şanlıurfalılar, tarladan gelen taze ve kaliteli domatesleri en uygun fiyatlarla satın alabilmek için dükkan dükkan dolaşıyor. Kilosu 5 ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satılan domatesler, alındıktan sonra kasalarla taşıma kamyonetlerine yükleniyor ve evlere ya da salçalık biber ve domates sıkma tesislerine gönderilmek üzere yola çıkıyor.

DOMATES SALÇASI EVDE NASIL YAPILIR?

İlk olarak domatesleri iyice yıkayın ve saplarını koparın. Domatesleri büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde bölün. Böldüğünüz domatesleri derin bir kaba aktarın. Kabuklarından ayrılması için birkaç gün kapta bekletin ve ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

3-4 gün sonra domatesleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla domatesleri çekirdeklerinden ayırın. Kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılan domatesler kırmızı bir püre haline gelecektir.

Daha sonra ince bir tülbentten ya da bez torbadan domatesin suyunu süzün. Oluşan püreyi salçaya dönüştürmek için püreyi geniş bir tepsiye boşaltın ve bir miktar tuz ekleyip güneşte bekletin.

Güneşte kurutacağınız domates salçasının üzerini ince bir tülbent ile örtüp ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. En geç bir haftada domates salçanız kullanıma hazır olacaktır. Evinizde böyle bir ortama sahip değilseniz domates püresini tencerede kaynatarak ve tuz ilave ederek salça haline getirebilirsiniz. Pişirirken sık sık karıştırmayı unutmayın ki dibi tutmasın.

 

 

 

Şanlıurfalılar merakla bekliyordu: Fiyatlar belli oldu! Fiyatı duyan oraya koşuyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.