Şanlıurfa’da kapanan şirket sayısı belli oldu! Kapanan kapanana…

TOBB’un kurulan-kapanan şirket istatistiklerine göre yılın ilk 5 ayında 17 bin 716 şirket kepenk indirdi. Şanlıurfa’da da 2024 yılının ilk 5 aylık döneminde kapanan şirket sayısı dikkat çekti.

Şanlıurfa’da kapanan şirket sayısı belli oldu! Kapanan kapanana…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerine göre, 2024 yılının ilk 5 ayında Türkiye'de yaklaşık 18 bin işletme kepenk indirdi. 

Bu sayı geçen yılın ilk 5 ayına göre sadece 919 az. Yüksek faiz ve enflasyon ortamında finansman sıkıntısı yaşayan işletmeler, artan maliyetler karşısında zor durumda kaldı. Kurulan yeni işletme sayısındaki düşüş ise yüzde 18'e ulaştı.

ŞANLIURFA'DA DA KAPANMALAR YAŞANDI

TOBB verileri, Şanlıurfa'yı da olumsuz etkileyen bu durumun yerel boyutunu da ortaya koyuyor. Mayıs ayında Şanlıurfa'da 10 şirket, 2 kooperatif ve 13 gerçek kişi ticari işletme olmak üzere toplamda 25 işletme kapandı.

2024 yılının ilk 5 aylık dönemine bakıldığında ise Şanlıurfa'da toplam 61 şirket, 2 kooperatif ve 59 gerçek kişi ticari işletme olmak üzere 122 işletmenin kepenk indirdi.

EKONOMİK ZORLUKLAR İŞLETMELERİ VURUYOR

Yüksek faiz ve enflasyon, işletmeleri olumsuz etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Finansman bulmakta zorlanan girişimciler, yatırım yapmaktan çekiniyor ve var olan işletmelerini de ayakta tutmakta zorlanıyor. 

 

Şanlıurfa’da kapanan şirket sayısı belli oldu! Kapanan kapanana…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.