Şanlıurfa'da ulaşım işte böyle olacak!

Gazete İpekyol'un yapay zekaya sorduğu 2100 yılı Şanlıurfa senaryosu, kentin tarihi ve kültürel değerlerini modern teknolojiyle harmanlayan etkileyici görüntüler sundu. Görsellerde Balıklıgöl'ün camdan devasa bir akvaryuma dönüşmesi, Harran ve Göbeklitepe'nin modern tarzda yeniden inşa edilmesi ve gökyüzünde uçan araçlar gibi fantastik öğeler göze çarptı. Özellikle ulaşımın uçan araçlarla yapılması dikkat çekti. İşte o görüntüler…

Şanlıurfa'da ulaşım işte böyle olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan kentlerden biri olan Şanlıurfa, 2100 yılında olsaydı nasıl görünürdü?

Gazete İpekyol olarak Şanlıurfa’nın 2100’üncü yılını sorduk. Yapay zekanın görselleştirmeleri ağızları açık bıraktı.

Kentin tarihi dokusunu modern teknolojiyle buluşturan yapay zeka, kentin 2100 yılındaki halini gözler önüne serdiği görsellerde bugünkü Balıklıgöl, Harran, Göbeklitepe gibi tarihi mekanları modern haliyle ön plana çıkardı.

Özellikle tamamı camdan olan devasa bir akvaryum olarak tasvir edilen Balıklıgöl üzerinde yürüyebilen insanlar, ayaklarının altından balıkların süzülüşünü izleme fırsatı yakalayabiliyor.

Öte yandan yapay zeka görsellerinde kentin yıllarca hasretini çektiği trambüsler yerini son teknoloji modern hızlı trenlere ve modern teknoloji ile uçabilen araçlara bırakmış olarak sunuldu.

Göbeklitepe ve Harran gibi tarihi mekanların yeniden modern halleriyle inşa edilmiş olduğu görsellerde ayrıca bu tarihi mekanlar ve kentin kadim tarihi hakkında bilgi veren hologramlar olduğu da görüldü.

Tarihi mekanların yanı sıra kentte yükselen modern gökdelenlere de yer verilen görsellerde devasa büyüklükteki camiler ve geleneksel kıyafetleri ile kentin sokaklarında dolaşan insanlar dikkat çekti.

Şanlıurfa'da ulaşım işte böyle olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.