5 bin yıllık şifanın “Altın Günü”! Randevular şimdiden doldu

ÖZEL HABER | Geleneksel tedavi yöntemlerinden biri olan hacamat, günümüzde de hastalıklardan korunmak ve genel sağlığı korumak için sıklıkla tercih ediliyor. 5 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip bu tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Doğal Tedavi Uzmanı Ahmet Alp, bu yılın "Altın Hacamat Günü"nün 23 Temmuz Salı gününe denk geldiğini açıkladı. Hacamatın deri altındaki toksinleri atma yöntemi olarak her mevsimde uygulanabileceğini belirten Alp, özellikle bu tarihte yapılmasının etkilerinin daha yoğun olduğunu vurguladı.

5 bin yıllık şifanın “Altın Günü”! Randevular şimdiden doldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Alternatif tıp tedavileri arasında yer alan 5 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip bu tedavi yöntemi, vücudun temizlenmesine yardımcı oluyor. Peygamber Efendimiz tarafından da tavsiye edilen hacamat, İslam dinine göre belirli zamanlarda daha faydalı sayılıyor.

Ağrıları, ödemleri geçirmeyi ve kirli kanın atılmasını sağlayan hacamat, tıp dünyasında da "kupa terapisi" olarak revaçta.

Ahmet Alp 

Doğal Tedavi Uzmanı Ahmet Alp, hacamatın hangi günlerde yapıldığını, altın gününün ne olduğunu ve faydalarını Gazete İpekyol’a anlattı.

Alp, hacamatın deri altındaki toksinleri dışarı atma yöntemi olduğunu belirterek, bu işlemin her mevsim yapılmasının ideal olduğunu ifade etti. Senede bir veya iki defa denk gelen hacamatta altın günün bu yıl 23 Temmuz Salı günü olduğunu kaydeden Alp, randevularının şimdiden dolduğunu söyledi.

 ALP: ALTIN GÜNÜNDE YAPILAN HACAMAT ÇOK FARKLI

"Altın gün, yılda bir veya iki defa gelir ve bu gün hacamat yaptırmak çok önemlidir," diyen Alp, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) bugünle ilgili bir hadisi şerifinde "O gün mutlaka hacamat yaptırın, 1 yıllık hastalıklara şifadır." dediğini hatırlattı.  Alp, altın gününde yapılan hacamatın çok farklı olduğunu, o gün çıkan kanın da çok farklı ve yoğun olduğunu belirtti.

“ÖZELLİKLE ALTIN GÜNÜ BEKLEYENLER VAR”

Altın gününün Hicri ayın 17’sine gelen Salı gününe denk geldiğini söyleyen Ahmet Alp şu ifadelere yer yerdi: 

"Hz. Eyyüp’ün o gün hastalıklardan kurtulduğuna yönelik rivayetler vardır." dedi. Bu yılın altın günlerinden birinin 23 Temmuz Salı günü olduğunu belirten Alp, randevularının şimdiden dolduğunu söyleyen Alp, "Özellikle altın günü bekleyenler var. Düzenli olarak gelen müşterilerimiz var ama özellikle her zaman olmadığı için 23 Temmuz Salı gününü bekleyenler de var." dedi.

“MUTLAKA 23 TEMMUZ SALI GÜNÜ HACAMAT YAPTIRIN”

Ahmet Alp, hacamatın her ay içerisinde özel günleri olduğunu, Hicri ayın 17, 19 ve 21’inci günlerinin önemli olduğunu belirtti. Ancak altın günün yılda bir veya iki defa denk geldiğini, bazı yıllarda ise hiç olmadığını ifade etti. Bu yıl 3 güne denk gelen altın günlerinin şubat, temmuz ve kasım aylarında olduğunu kaydetti. 

Altın gününde yapılan hacamatın kanın çok yoğun ve siyah olduğunu belirten Alp, "Altın gününde yapılan hacamatlarda insanlar çok farklı faydalar gördüğünü bize bildirdi. Herkese tavsiye ediyorum mutlaka 23 Temmuz Salı günü hacamat yaptırın." ifadesini kullandı.

5 bin yıllık şifanın “Altın Günü”! Randevular şimdiden doldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.