Şanlıurfa'da eski başkanın market savunması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, geçtiğimiz günlerde Refah Market ile ilgili yaptığı açıklamada, "hak etmeyenlerin" yardımlardan faydalandığını öne sürmüştü. Bu sözlerine eski başkan Zeynel Abidin Beyazgül'den tepki geldi. Beyazgül, iddiaları reddederek yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ve kayıtların mevcut olduğunu savundu.

5

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar,  önceki dönemde temeli atılan ve sınırlı ürün çeşidi sunan sosyal yardım marketini "Refah Market" ismiyle yeniden hizmete açılacağı markette incelemelerde bulundu.

GÜLPINAR: HAK ETMEYENLERİN DAHİ BURADA GELİP İSTİFADE ETTİĞİ…

İncelemeler sonrası burada açıklamalarda bulunan Gülpınar, eski marketin disiplinsiz ve kontrolsüz işletildiğini, "hak etmeyenlerin" de yardımdan faydalandığını ileri sürerek şunları kaydetti:

“Burada temel atanlara ben tabi ki teşekkür ediyorum ama içine girdiğinizde, sadece 15-16 çeşit ürünün olduğu bir yapıda ve kaydı tutulmayan, kimin ne şekilde istifade ettiği belli olmayan, hak etmeyenlerin dahi burada gelip istifade ettiği bir anlayıştan, biz tamamen disiplinel bir şekilde ve tamamen kurallara uygun bir yapıyı burada olması gerektiği gibi bugün faaliyete geçiriyoruz. “

BEYAZGÜL: İDDİALAR GERÇEĞE AYKIRIDIR

Önceki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise bu iddiaları asılsız olarak nitelendirdi. Yardımın sadece ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını ve tüm işlemlerin kayıt altında olduğunu iddia eden Beyazgül, şunları kaydetti:

“Açılışını üç yıl önce yaptığımız ( Bugünlerde yeniden açılışı yapılan) sosyal markette zenginlere değil tamamen ihtiyaç sahibi kişilere kart verilmiştir, aksine iddialar gerçeğe aykırıdır.Kayıtların tamamı mevcuttur.”