Kurbanlık danaya girer gibi krediye gireceğiz! Ev almak isteyenler dikkat: Ortak kredi dönemi başladı

Konut fiyatları uçuyor, faiz oranları yükseliyor... Tek başına ev sahibi olmak hayal gibi görünürken, bankalar yeni bir çözümle karşımıza çıktı, ortak konut kredisi. Bu sistem sayesinde en az 2, en fazla 5 kişi bir araya gelerek konut kredisi alabiliyor ve aylık taksit yükünü hafifletiyor.

Kurbanlık danaya girer gibi krediye gireceğiz!   Ev almak isteyenler dikkat: Ortak kredi dönemi başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleneksel konut kredilerindeki faiz oranlarının artışıyla birlikte, bireysel olarak konut kredisi çekmek giderek zorlaşıyor. Örneğin, 1.1 milyon TL tutarında ve 120 ay vadeli bir konut kredisinin aylık taksitleri bireysel olarak 39.000 TL'ye kadar çıkabilirken, beş kişinin ortak kredi çekmesi durumunda, her bir kişi için düşen aylık taksit tutarı 7.800 TL'ye kadar inebiliyor.

Bu sistem sayesinde en az 2, en fazla 5 kişi bir araya gelerek konut kredisi alabiliyor ve aylık taksit yükünü hafifletiyor.

ODA TV'de yer alan habere göre, ortak konut kredisi başvurusu yapabilmek için her bir ortağın düzenli gelir beyanında bulunması gerekiyor ve kredinin çekileceği konut, SPK lisanslı ekspertiz firmaları tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Kredi sürecinde, krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilmekte ve gerekli görüldüğünde ek teminatlar talep edilebiliyor.

Ortak konut kredisi, hem mali yükleri paylaşma hem de ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirme konusunda önemli bir fırsat sunacak. Ayrıca, uzun vadeli finansal planlar yapmak isteyenler için de cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Kampanya kapsamında sunulan yüzde 4,19 gibi düşük faiz oranlarıyla çekilen bu krediler, ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir kolaylık sağlayacak. Her ortağın kendi mali durumunu göz önünde bulundurarak bu yöntemi değerlendirmesi, hem finansal yükleri azaltacak hem de ev sahibi olma sürecini daha erişilebilir kılacak.

 

Kurbanlık danaya girer gibi krediye gireceğiz! Ev almak isteyenler dikkat: Ortak kredi dönemi başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.