Harran’da 15 Temmuz etkinliği

Harran’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde şehitler için mevlit okutuldu.

Harran’da 15 Temmuz etkinliği

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit olan 251 kişi için Şeyh Hayati Harran-i Camii’nde ikindi namazı sonrası mevlit programı düzenlendi. Programda, İlçe Müftülüğün din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak ilahiler ve mevlit okundu, dualar edilerek ikramlar dağıtımı yapıldı.

Daha sonra 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Harran Kaymakamlığı Hükümet konağı bahçesinde Muhtarlar, Daire Amirleri ve Vatandaşların Katılımıyla 15 Temmuz şehitlerin Biyografisi ve Belgesellerin izletilerek, 15 Temmuz konulu şiirler okundu.

Harran Belediye Başkan Mahmut Özyavuz, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin ortaya koyduğu zaferin 8’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz gecesi eli kanlı terör örgütü FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe girişimi sırasında büyük Türk Milleti'nin sergilediği tavır ve davranışın çok önemli olduğunu belirtti.

Başkan Özyavuz; darbe girişiminin başlamasıyla birlikte büyük Türk Milleti'nin kahraman evlatlarının cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını ifade etti. Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin Türk Milletinin kalplerindeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerini ve gazilerimiz de bu milletin gönlünde ilelebet yaptıkları kahramanlıklarla anılacağını vurguladı. 15 Temmuz, bu yüzden milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi gücü arkasına alır ise alsın, iradesini hangi güç odaklarına teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okuma günü olarak da tarih boyunca hatırlanacaktır" bu vesilesiyle bizler için büyük ilham kaynağı olan, ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum" Açıklamasında bulundu.

Yapılan etkinlik programı, 16 Temmuz saat 00:13’de tüm camilerde sala okunarak dualar edilmesiyle son buldu.

Harran’da 15 Temmuz etkinliği

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.